Εκδηλώσεις

Η δημιουργία ενός καινοτόμου, επώνυμου προϊόντος το κλειδί για να προσελκύσουν επενδυτικά κεφάλαια οι επιχειρήσεις αγροδιατροφής

«Η καλά στελεχωμένη διοικητική ομάδα που διακρίνεται από πάθος και γνωρίζει σε βάθος την αγορά και τον πελάτη στον οποίο απευθύνεται, αποτελούν βασικά κριτήρια επένδυσης. Το κλειδί ωστόσο για να προσελκύσουν επενδυτικά κεφάλαια οι επιχειρήσεις αγροδιατροφής, είναι να επικεντρωθούν στη δημιουργία ενός καινοτόμου, επώνυμου προϊόντος που μπορεί να κάνει τη διαφορά» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της GRP Ventures, Ευάγγελος Λύτρας, στο πλαίσιο του 5ου Agribusiness Forum 2022, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 15 & 16 Νοεμβρίου 2022.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της GRP Ventures στην τοποθέτηση του στο Forum, υπογράμμισε την ανάγκη χαρτογράφησης των κινδύνων και των προκλήσεων που ενδέχεται να αντιμετωπίσει μία επιχείρηση, καθώς και τρόπων αντιμετώπισής τους με απώτερο σκοπό την απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης. «Ο εγχώριος αγροδιατροφικός κλάδος έχει να επιδείξει σημαντικό αριθμό ευρεσιτεχνιών. Παράλληλα, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν νέα καινοτόμα προϊόντα χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες καθώς η νέα γενιά έχει πολλές ιδέες, διαθέτει πάθος και αποφασιστικότητα και χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια» σημείωσε ο κ. Λύτρας. Κλείνοντας την τοποθέτησή του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ESG κριτήρια, τα οποία αποτελούν σημαντικό κριτήριο επένδυσης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης που ακολούθησε, ο κ. Λύτρας δήλωσε αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα του ελληνικού αγροδιατροφικού κλάδου, ο οποίος σταδιακά υιοθετεί την επιχειρηματική λογική και χαρακτηρίζεται από προϊόντας υψηλής ποιότητας. Ως fund που εξειδικεύεται στον αγροδιατροφικό κλάδο, η GRP Ventures επενδύει στις επιχειρήσεις με στόχο να μεγιστοποιήσει την αξία της προς όφελος όλων των εμπλεκομένων γύρω από τον παραγωγικό κύκλο. «Επενδύουμε σε επιχειρήσεις του δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της αγροδιατροφικής αλυσίδας και τις υποστηρίζουμε μέσω σημαντικής οικονομικής χρηματοδότησης αλλά και συμβουλευτικής, ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω υλοποιώντας το όραμα τους με τον πιο βέλτιστο τρόπο» τόνισε ο επικεφαλής του fund.

Σημειώνεται ότι η GRP Ventures έχει δημιουργηθεί με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ, π. ΤΑΝΕΟ) και άλλων ιδιωτών επενδυτών. Ως fund σχεδιάζει και υλοποιεί στρατηγικές επενδύσεις σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) που δραστηριοποιούνται κυρίως στον αγροδιατροφικό τομέα, με αρχικό κεφάλαιο 30 εκατ. ευρώ.

close menu