Εκδηλώσεις

Η Cosmos Business Systems και GCC Computers στα εγκαίνια του κυπριακού Εθνικού Κέντρου Ικανότητας Πληροφορικής Υψηλής Απόδοσης

Η Η Cosmos Business Systems και GCC Computers παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του Εθνικού Κέντρου Ικανότητας Πληροφορικής Υψηλής Απόδοσης του Κυπριακού Ινστιτούτου, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020. H ένωση εταιρειών Cosmos Business Systems και GCC Computers σε συνεργασία με την Hewlett Packard Enterprise, ανέλαβαν και ολοκλήρωσαν την αναβάθμιση  της κεντρικής υποδομής Cy-Tera του The Cyprus Institute. Η τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκο Κόκκινοστις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Κύπρου.

Το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας ανέπτυξε το Κέντρο Υψηλών Επιδόσεων Πληροφορικής της Κύπρου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου EuroCC. Η δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Ικανότητας (NCC) προβλέπεται να λειτουργήσει ως καταλύτης στην υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών πληροφορικής και επιστήμης δεδομένων, ανεβάζοντας την εθνική παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα των ακαδημαϊκών, της έρευνας και της κυβέρνησης στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Δυστυχώς, λόγω των περιορισμών του COVID-19, η τελετή δεν ήταν ανοιχτή για το κοινό παρά μόνο σε κάποιους επιλεγμένους κρατικούς και πολιτικούς αξιωματούχους, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ινστιτούτου, και σε διακεκριμένες προσωπικότητες από την επιστημονική κοινότητα.

close menu