Πληροφορική

Η Cognity στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής μέσω του νέου Mobile App appodixi

Η Cognity, σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ολοκλήρωσε την ανάπτυξη της ψηφιακής εφαρμογής appodixi. Η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα του ελέγχου εγκυρότητας των αποδείξεων, που εκδίδονται κατά τις καθημερινές μας συναλλαγές, στους ίδιους τους καταναλωτές συμβάλλοντας έτσι ενεργά  στο έργο των ελληνικών αρχών κατά της φοροδιαφυγής μέσα από τη ψηφιακή διασταύρωση. Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη μέσω Google Play και Apple Store, και, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τις πολιτικής ηγεσίας του ΥπΟικ, μελλοντικά θα συνδεθεί και με χρηματική επιβράβευση του καταναλωτή, εφόσον η αναφορά της απόδειξης στην ΑΑΔΕ οδηγήσει σε πρόστιμα για σχετικές φορολογικές παραβάσεις της επιχείρησης.

Η Cognity, κατά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της εφαρμογής, έλαβε υπόψη τις αυστηρότερες παραμέτρους για την αποτελεσματική προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών, αλλά και των σχετικών με τις συναλλαγές τους πληροφοριών. Η επιτυχής και ασφαλής διασύνδεση της εφαρμογής με τις ψηφιακές υποδομές των κρατικών υπηρεσιών αποτέλεσε βασική προτεραιότητα για την επιτυχή ολοκλήρωση της εφαρμογής. Ως αποτέλεσμα, η appodixi εξασφαλίζει ένα περιβάλλον χρήσης εύκολο και φιλικό προς το πολίτη, αλλά και απόλυτα ασφαλές.

Ο χρήστης μέσω της κάμερας του κινητού του τηλεφώνου μπορεί να σκανάρει τον κωδικό (QR Code) της απόδειξης. Η εφαρμογή, ανάλογα με την κατάσταση της απόδειξης εμφανίζει το αντίστοιχο αποτέλεσμα για την εγκυρότητά της, βάσει του οποίου, αν το επιθυμεί, ο χρήστης μπορεί προχωρήσει σε ανώνυμη ή επώνυμη αναφορά στην ΑΑΔΕ. Η αναφορά έπειτα ενημερώνει το πληροφοριακό σύστημα αξιοποίησης καταγγελιών της ΑΑΔΕ, και δρομολογείται ο σχετικός έλεγχος.

Η εφαρμογή appodixi έχει ήδη προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών καθώς ήδη από τις πρώτες μέρες περισσότεροι από 50 χιλιάδες χρήστες έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή στα κινητά τους. Παράλληλα, ήδη χάρισε στην Ελλάδα και την ΑΑΔΕ μία υψηλή διάκριση στον τομέα της ψηφιακής καινοτομίας, βοηθώντας την κατάκτηση του δεύτερου βραβείου ανάμεσα στις πιο καινοτόμες εθνικές ψηφιακές εφαρμογές των τελευταίων δύο ετών από την ΑΑΔΕ, σε σχετική βράβευση που έγινε στα πλαίσια του Συνεδρίου των Φορολογικών Διοικήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (TADEUS).

Η Cognity για μια ακόμη φορά πρωτοπορεί στο τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις υψηλής τεχνογνωσίας κι αποτελεσματικότητας, και ισχυροποιώντας τη παλέτα εμβληματικών έργων που έχει καταγράψει στο ενεργητικό της. Με ισχυρή παρουσία σε πάνω από 10 χώρες, και με σημαντικές συνεργασίες που εκτείνονται σε ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικών εφαρμογών και λύσεων, η έμπειρη ομάδα της Cognity συνεχίζει να καινοτομεί και να προσφέρει υψηλού επιπέδου  υπηρεσίες.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έργου της ψηφιακής εφαρμογής appodixi , ο κ. Γιώργος Γαζέπης, Πρόεδρος της Cognity, δήλωσε:

«Στην Cognity έχουμε ένα όραμα: η τεχνογνωσία μας να έχει αντίκτυπο στην ευημερία της ελληνικής κοινωνίας. Είμαστε λοιπόν περήφανοι, που γινόμαστε σύμμαχοι του Υπ. Οικονομικών και της ΑΑΔΕ  στο τιτάνιο έργο που κάνουν για την πάταξη της φοροδιαφυγής μέσω της εφαρμογής appodixi, που δίνει στον πολίτη  τη δυνατότητα να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή. Πιστεύουμε πως η τεχνολογία μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στο εγχείρημα αυτό, με έξυπνες και εύκολες λύσεις στους πολίτες, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και την ίδια την έννοια του πολίτη, ως ενεργό μέλος της κοινωνίας μας. Αποτελεί ύψιστη τιμή για εμάς και τους συνεργάτες μας που η προσπάθεια μας συντέλεσε σε μια υψηλή διάκριση για τα ψηφιακά εργαλεία της ΑΑΔΕ».

close menu