Security - Cybersecurity

Η Check Point προστατεύει τις επιχειρήσεις επιταχύνοντας την ασφάλεια των δικτύων και της υποδομής cloud AI, σε συνεργασία με την NVIDIA

Καθώς οι απειλές στον κυβερνοχώρο επεκτείνονται ραγδαία, οι επιχειρήσεις μπορούν να εμπιστευτούν την Check Point για την παροχή επιταχυνόμενων λύσεων ασφάλειας δικτύου και cloud, σε συνεργασία με την NVIDIA. Συνδυάζοντας την εμπειρία της Check Point στην προηγμένη πρόληψη απειλών με τις πρωτοποριακές πλατφόρμες επιταχυνόμενης υπολογιστικής της NVIDIA, οι επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν την καλύτερη ασφάλεια στα ταχύτερα δίκτυα. Η πολυετής συνεργασία της Check Point με την NVIDIA εκτείνεται σε τρεις βασικούς τομείς: Πρώτον, στην εξασφάλιση της υποδομής AI Cloud που τροφοδοτείται από μονάδες επεξεργασίας δεδομένων NVIDIA BlueField (DPU) για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν με ασφάλεια παραγωγικές εφαρμογές AI. Δεύτερον, επιτάχυνση της ασφάλειας του δικτύου αξιοποιώντας την πλατφόρμα δικτύωσης NVIDIA ConnectX υψηλής ταχύτητας για επιθεώρηση του firewall. Τρίτον, χρησιμοποιώντας έξυπνους μεταγωγείς που τροφοδοτούνται από την πλατφόρμα NVIDIA Spectrum για την παροχή ασφάλειας δικτύου σε κλίμακα cloud στις εγκαταστάσεις. Ας δούμε τις κατηγορίες αναλυτικά.

Διασφάλιση υποδομής AI Cloud

Καθώς οι επιχειρήσεις στρέφονται όλο και περισσότερο στην τεχνητή νοημοσύνη για να προωθήσουν την καινοτομία και την ανάπτυξη τους, η διασφάλιση των συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης καθίσταται υψίστης σημασίας. Με το μεγαλύτερο μέρος της εκπαίδευσης και της εξαγωγής συμπερασμάτων AI να γίνεται στο cloud, η διασφάλιση της υποδομής AI cloud είναι κρίσιμη. Οποιαδήποτε διαταραχή στο cloud επηρεάζει την ικανότητα ανάπτυξης και ανάπτυξης εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης. Με βάση την έκθεση ασφάλειας cloud 2024 της Check Point, η διασφάλιση του cloud ήταν μια σημαντική πρόκληση. Τον τελευταίο χρόνο, το 61% των οργανισμών αντιμετώπισαν περιστατικά ασφάλειας cloud με το 21% να οδηγεί σε παραβίαση. Εν τω μεταξύ, το 96% των οργανισμών εξέφρασαν προκλήσεις όσον αφορά την ικανότητά τους να διαχειρίζονται τον κίνδυνο ασφάλειας, κυρίως λόγω της έλλειψης ορατότητας σε ολόκληρο το τοπίο απειλών. Οι παραδοσιακές λύσεις ασφάλειας cloud δεν προχωρούν αρκετά στην πρόληψη απειλών σε φόρτους εργασίας πολλαπλών cloud, on-prem ή edge και δεν είναι καλά εξοπλισμένες για την προστασία δεδομένων και περιουσιακών στοιχείων από τα νέα σύνορα των κυβερνοεπιθέσεων.

Ανταποκρινόμενο σε αυτές τις προκλήσεις ασφαλείας, το Check Point AI Cloud Protect ανταποκρίνεται στις δυναμικές απαιτήσεις ασφάλειας της εποχής της τεχνητής νοημοσύνης. Σχεδιασμένο για εύκολη υλοποίηση και προσαρμοστικότητα, προσφέρει άμεση ασφάλεια με εύκολη ενσωμάτωση, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει κορυφαία απόδοση AI. Βελτιστοποιημένο για μαζική κλίμακα, το AI Cloud Protect παρέχει μια ισχυρή ασπίδα ενάντια σε εξελιγμένες απειλές στον κυβερνοχώρο. Το  AI Cloud Protect, που αναπτύχθηκε στην  πλατφόρμα NVIDIA BlueField-3 DPU, η οποία τροφοδοτεί μια νέα κατηγορία κέντρων δεδομένων cloud AI και στο πλαίσιο λογισμικού NVIDIA DOCA, ενσωματώνεται απρόσκοπτα σε κέντρα δεδομένων με επιτάχυνση NVIDIA AI, παρέχοντας ισχυρή άμυνα έναντι απειλών που αφορούν συγκεκριμένα AI.

Ισχυρή άμυνα ενάντια σε απειλές ειδικά για AI: Δίνει τη δυνατότητα στους οργανισμούς να προστατεύονται αποτελεσματικά από την αντιστροφή μοντέλου, την κλοπή μοντέλων και άλλους φορείς επίθεσης με πρωτοφανή αποτελεσματικότητα.

Κλιμακούμενη, απρόσκοπτη ενσωμάτωση: Διευκολύνει την εύκολη ανάπτυξη σε διαφορετικά περιβάλλοντα AI, διασφαλίζοντας ότι τα μέτρα ασφαλείας αυξάνονται παράλληλα με τις ανάγκες του οργανισμού.

Βελτιστοποιημένη απόδοση με μηδενικό συμβιβασμό: Διασφαλίζει ότι οι λειτουργίες AI συνεχίζονται ανεμπόδιστα, με τις διαδικασίες ασφάλειας να εκτελούνται διακριτά, αξιοποιώντας την τεχνολογική υποδομή της NVIDIA χωρίς να επηρεάζεται η απόδοση της AI.

Ενίσχυση τείχους προστασίας υψηλής απόδοσης για πύλες ασφαλείας που υποστηρίζονται από AI Quantum Force

Οι νέες πύλες ασφαλείας Quantum Force της Check Point  αξιοποιούν τις τελευταίες  κάρτες διασύνδεσης δικτύου (NIC) ConnectX-7 της NVIDIA. Αυτές οι αρθρωτές κάρτες διασύνδεσης δικτύου παρέχουν επεξεργασία πακέτων τείχους προστασίας με επιτάχυνση υλικού μέσω θυρών 40/100G που λειτουργούν με ταχύτητα μετάδοσης γραμμής. Αυτό επιτρέπει στις πύλες ασφαλείας Quantum Force να διατηρούν έως και 1.400 Gbps (1,4 Tbps) απόδοσης τείχους προστασίας σε μία μόνο συσκευή, αντιπροσωπεύοντας δεκαπλάσια αύξηση σε σχέση με τις μη επιταχυνόμενες λύσεις. Επιπλέον, οι πύλες ασφαλείας Check Point προσφέρουν 2 φορές υψηλότερη απόδοση, 2 φορές υψηλότερη πυκνότητα θυρών και τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας του κλάδου.

Αυτές οι εξελίξεις είναι το κλειδί για τη διαχείριση των «ροών ελεφάντων» – μεγάλες, συνεχείς μεταφορές δεδομένων που μπορούν να διαταράξουν τη συνολική απόδοση του δικτύου χωρίς κατάλληλο χειρισμό. Οι επιχειρήσεις και οι πάροχοι cloud μπορούν πλέον να ασφαλίσουν και να τμηματοποιήσουν την εσωτερική τους κίνηση σε εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες και να εκτελούν τεράστιες καθημερινές μετεγκαταστάσεις VM και αντίγραφα ασφαλείας μεγέθους terabyte μέσα σε λίγα λεπτά αντί για ώρες. Επιπλέον, οι οργανισμοί με εφαρμογές ευαίσθητες στον λανθάνοντα χρόνο μπορούν να εξασφαλίσουν συναλλαγές μεγάλου όγκου (συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών υψηλής συχνότητας) σε ταχύτητες πολλαπλών 100 Gbps, διατηρώντας παράλληλα εξαιρετικά χαμηλό λανθάνοντα χρόνο κάτω των 2 μικροδευτερολέπτων.

Προηγμένη ασφάλεια δικτύου με Check Point Quantum Maestro και NVIDIA Spectrum

Το έξυπνο σύμπλεγμα τείχους προστασίας κοινής χρήσης φορτίου Quantum Maestro Orchestrator της Check Point είναι άψογα ενσωματωμένο με πλατφόρμες μεταγωγέων Ethernet που βασίζονται σε NVIDIA Spectrum. Αυτός ο καινοτόμος σχεδιασμός παρέχει κρίσιμη επεκτασιμότητα ασφάλειας δικτύου έως 1.000 Gbps (1 Tbps) προηγμένης απόδοσης ασφάλειας σε ένα ανθεκτικό σύστημα 99,999%. Αυτή η ενσωμάτωση επιτρέπει στο προηγμένο λειτουργικό σύστημα ασφαλείας Gaia της Check Point να λειτουργεί απευθείας σε αυτούς τους προηγμένους διακόπτες (ενορχηστρωτές). Το αποτέλεσμα είναι ένας απαράμιλλος συνδυασμός υψηλής ταχύτητας συνδεσιμότητας επιπέδου δεδομένων μεταγωγέα Ethernet και ενός λειτουργικού συστήματος ασφαλείας παγκόσμιας κλάσης προσαρμοσμένου για εφαρμογές υψηλής απόδοσης, χωρίς συμβιβασμούς στην πλήρη επιθεώρηση πακέτων επιπέδου 1-7 για προστασία μηδενικής ημέρας.

Συνεργασία για την επιτάχυνση της ασφάλειας του δικτύου

Η Check Point θεωρεί ότι η συνεργασία της με την NVIDIA είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ενσωμάτωση προϊόντων. είναι μια προοδευτική προσέγγιση στις σύγχρονες προκλήσεις ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης. Αξιοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες, όχι μόνο βελτιώνουμε τις δυνατότητες ασφάλειας, αλλά θέτουμε επίσης τα θεμέλια για ένα ασφαλέστερο, ασφαλέστερο και απεριόριστο ψηφιακό μέλλον.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε το τοπίο ασφάλειας του οργανισμού σας με το Check Point, με την υποστήριξη τεχνολογιών NVIDIA. Επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους πόρων ή επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπο της Check Point για να συζητήσετε πώς μπορούμε να προσαρμόσουμε τις τεχνολογίες ασφαλείας μας στις ανάγκες σας.

  • Check Point AI Cloud Protect
  • Quantum Force
  • ThreatCloud AI
close menu