Προϊόντα-Υπηρεσίες

Η Apple λέει ότι το iPhone 15 υπερθερμαίνεται λόγω software και όχι λόγω hardware

Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του iPhone 15 υπήρξαν αναφορές ότι η συσκευή υπερθερμένεται και υπήρχαν εικασίες ότι μπορεί να είναι θέμα hardware, ειδικά λόγω του πανίσχυρου επεξεργαστή Α17 Pro. Ωστόσο λόγω του ότι δεν ήταν σταθερό το φαινόμενο και δεν μπορούσε να επιβεβαιωθεί, όλα συνέτειναν στο γεγονός ότι πρόκειται για πρόβλημα λογισμικού, κάτι που επιβεβαίωσε σήμερα η Apple.

To CNET επικοινώνησε και έλαβε απάντηση από την Apple ότι ένα σφάλμα του iOS 17, αλλά και οι πρόσφατες ενημερώσεις σε ορισμένες εφαρμογές iOS 17 τρίτων, όπως το Instagram και το Uber, συμβάλλουν επίσης στο ζήτημα. Η εταιρεία δήλωσε ότι το πλαίσιο τιτανίου και η υποδομή αλουμινίου των νέων τηλεφώνων δεν συμβάλλουν στο πρόβλημα και ότι διαχέουν τη θερμότητα καλύτερα από τον ανοξείδωτο χάλυβα που χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενα μοντέλα.

“Έχουμε εντοπίσει μερικές συνθήκες που μπορούν να προκαλέσουν το iPhone να λειτουργεί θερμότερα από το αναμενόμενο”, ανέφερε η Apple σε δήλωσή της στο CNET. “Η συσκευή μπορεί να γίνει πιο ζεστή κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών μετά τη ρύθμιση ή την επαναφορά της συσκευής λόγω της αυξημένης δραστηριότητας παρασκηνίου. Βρήκαμε επίσης ένα σφάλμα στο iOS 17 που επηρεάζει ορισμένους χρήστες και θα αντιμετωπιστεί σε μια ενημέρωση λογισμικού. Ένα άλλο ζήτημα αφορά ορισμένες πρόσφατες ενημερώσεις σε εφαρμογές τρίτων που προκαλούν υπερφόρτωση του συστήματος. Συνεργαζόμαστε με αυτούς τους προγραμματιστές εφαρμογών για διορθώσεις που βρίσκονται στη διαδικασία διάθεσης.”

Να σημειώσουμε ότι διάφοροι δοκιμαστές του iPhone 15 Pro Max πήραν θερμοκρασίες που άγγιξαν τους 37 βαθμούς κελσίου μέσα σε λίγα λεπτά αφού άνοιξε την εφαρμογή Instagram. Το ίδιο συνέβη και στο iPhone 14 Pro Max του με iOS 17.

Η Apple εξήγησε ότι οι πρόσφατες ενημερώσεις σε ορισμένες εφαρμογές τρίτων στο iOS 17, όπως το Instagram, το Asphalt 9 και το Uber, υπερφορτώνουν την CPU του τσιπ A17 Pro, προκαλώντας το iPhone να ζεσταθεί περισσότερο από το κανονικό. Η εταιρεία συνεργάζεται με τρίτους προγραμματιστές για την εφαρμογή διορθώσεων. Ως αποτέλεσμα, το Instagram κυκλοφόρησε μια ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής του στις 27 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχει πληροφόρηση πότε θα κυκλοφορήσει η ενημέρωση λογισμικού που αντιμετωπίζει το σφάλμα στο iOS 17, αλλά η Apple ανέφερε ότι η επιδιόρθωση δεν θα μειώσει την απόδοση του επεξεργαστή.

Όσον αφορά τη φόρτιση, η Apple δήλωσε ότι τα 15 Pro και Pro Max υποστηρίζουν οποιονδήποτε προσαρμογέα USB-C που συμμορφώνεται με το πρότυπο σύνδεσης, συμπεριλαμβανομένου του USB Power Delivery. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι το iPhone ρυθμίζεται για να περιορίσει τη φόρτιση σε μέγιστο 27W και ότι εάν χρησιμοποιηθεί φορτιστής 20W ή μεγαλύτερος, το τηλέφωνο μπορεί προσωρινά να ζεσταθεί ως αποτέλεσμα.

Με πληροφορίες από το CNET

close menu