Κορωνοϊός

Η Apple Inc αναβάλει επ’ αόριστον την επιστροφή του προσωπικού στα γραφεία

Η Apple Inc αναβάλει επ’ αόριστον τα σχέδια της για την επιστροφή του προσωπικού της στα γραφεία της εταιρείας, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία τριών καταστημάτων της στις ΗΠΑ και στον Καναδά, έπειτα από μια αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19, αλλά και έκθεση στις μολύνσεις μεταξύ των μελών του προσωπικού της.
Σύμφωνα με τα προηγούμενα σχέδια της Apple, η επιστροφή των υπαλλήλων της στα γραφεία τους είχε οριστεί για την 1η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την αναφορά του Bloomberg που επικαλέστηκε ένα σχετικό εσωτερικό σημείωμα που έστειλε ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρίας Τιμ Κουκ.
Η Apple διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία τριών εμπορικών καταστημάτων της στο Μαϊάμι, στην Ανάπολη και στην Οτάβα, μετά την αύξηση στις μολύνσεις από την COVID-19, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.
Τα κρούσματα της COVID-19 αυξάνονται σε περιοχές του Καναδά και των ΗΠΑ, με την κυβέρνηση του Καναδά να παρακαλεί θερμά τους πολίτες της να μην εγκαταλείψουν τη χώρα.
Η Apple ανακοίνωσε ότι όλοι οι πελάτες και οι εργαζόμενοι στα καταστήματά της στις ΗΠΑ θα είναι απαραίτητο να φορούν μάσκες.
Η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία σε αρκετές μεγάλες εταιρείες σχετικά με την ενίσχυση του πλαισίου εφαρμογής των μέτρων πρόληψης στα πρωτόκολλα που εφαρμόζουν.
Η Google ενημέρωσε τους υπαλλήλους της ότι θα χάσουν χρήματα και είναι ενδεχόμενο να απολυθούν, αν δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες εμβολιασμού της εταιρείας, σύμφωνα με μία σχετική αναφορά.
Η JP Morgan Chase & Co ζήτησε από το προσωπικό της που δεν έχει εμβολιαστεί στο Μανχάταν, να εργάζεται από το σπίτι.
Όλοι οι εργαζόμενοι στα τρία καταστήματα θα υποβληθούν σε διαγνωστικά τεστ, πριν από την επανέναρξη της λειτουργίας των τριών καταστημάτων, σύμφωνα με την Apple.
Στη διάρκεια της πανδημίας, η Apple έχει διακόψει τη λειτουργία μερικών καταστημάτων της για μικρά χρονικά διαστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς έχουν εφαρμοστεί και αρθεί λοκντάουν που σχετίζονται με τον κορονοϊό.

close menu