Κινητά τηλέφωνα & Tablets

Η Apple αποκαλύπτει το iPhone 15 και τα νέα Apple Watch

Η Apple πραγματοποίησε χθες Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου την καθιερωμένη εκδήλωση στην έδρα της στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, όπου ανακοίνωσε μια σειρά νέων συσκευών και λογισμικού.

Όπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο η Apple παρουσίασε τη νέα γενιά iPhone αλλά και τις νέες σειρές Apple Watch. Οι νέες συσκευές που ανακοινώθηκαν ήταν τα iPhone 15, Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2. Επιπρόσθετα η Apple ανακοίνωσε τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης αντισταθμίσεων άνθρακα και της εξάλειψης των δερμάτινων λουριών ρολογιών υπέρ πιο βιώσιμων υλικών.

iPhone 15

H Apple παρουσίασε όπως αναμενόταν τα iPhone 15 Pro Max με οθόνη OLED 6,7 ιντσών Super Retina XDR με ανάλυση 2796 x 1290 pixel στα 460 ppi, iPhone 15 Pro με οθόνη 6,1 ιντσών, iPhone 15 με οθόνη 6,1 ιντσών αλλά και το iPhone 15 Plus με οθόνη 6,7 ιντσών.

Τα iPhone 15 Pro και Pro Max έχουν το νέο και πανίσχυρο SoC A17  Pro στα 3nm με έξι πυρήνες με νέα επίσης πανίσχυρη GPU και νέας γενιάς επεξεργαστή AI 16 πυρήνων, με τον Α17 να είναι 10% πιο ισχυρός από τον Α16. Ο αποθηκευτικός χώρος των μοντέλων ξεκινά από τα 128GB και φτάνει τα 1TB NVMe ενώ έχουν νέο πλαίσιο από τιτάνιο το οποίο είναι πιο ανθεκτικό και πιο ελαφρύ.

Πλέον υπάρχει το Action Button στο πλάι, στη θέση του διακόπτη σίγασης, το οποίο προσφέρει διάφορες προγραμματιζόμενες λειτουργίες αλλά και θύρα USB-C με ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων που φτάνει τα 10Gbps.
Το σύστημα κάμερας έχει βελτιωθεί με καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και κάμερα 48 megapixel με τρεις φακούς στο Pro Max και δυο φακούς στο Pro. Η κύρια κάμερα διαθέτει μεγαλύτερο αισθητήρα, νέα επίστρωση για μείωση του φωτισμού του φακού, καλύτερη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό για πορτρέτα και νυχτερινή λειτουργία κ.α. Ο τηλεφακός του iPhone 15 Pro Max προσφέρει 5x οπτικό ζουμ σε εστιακή απόσταση 180 mm με 25% μεγαλύτερο αισθητήρα.

Τα iPhone 15 και 15 Plus έχουν οθόνη 6,1 και 6,7 ιντσών αντίστοιχα με οθόνες OLED νεότερης γενιάς και μεγαλύτερης φωτεινότητας από το iPhone 14, Dynamic Island σχεδιασμό, SoC A16 Pro στα 4nm και διπλή κάμερα με αισθητήρα 48MP και ζουμ 2x.

Οι τιμές Αμερικής των νέων iPhone 15 είναι στα ίδια επίπεδα με αυτές του iPhone 14. Στην Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες οι τιμές θα είναι:

Apple iPhone 15 – από 979 ευρώ
Apple iPhone 15 Plus – από 1139 ευρώ
Apple iPhone 15 Pro – από 1239 ευρώ
Apple iPhone 15 Pro Max – από 1499 ευρώ.

Apple Watch Series 9

Το Apple Watch Series 9 διαθέτει τον νέο επεξεργαστή S9 και ένα νέο τσιπ Ultrawideband το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη εμβέλεια, με τα ίδια τσιπ να υπάρχουν και στα νέα iPhone 15.
Η οθόνη είναι 2 φορές φωτεινότερη από το προηγούμενο μοντέλο, με μέγιστη φωτεινότητα 2000 nits. Το Apple Watch Series 9 διαθέτει νέα χειρονομία διπλού αγγίγματος και Siri στη συσκευή με δυνατότητα πρόσβασης και καταγραφής δεδομένων υγείας με ασφάλεια.
Η σειρά 9 διαθέτει επίσης παρακολούθηση οξυγόνου αίματος, παρακολούθηση ύπνου, SOS έκτακτης ανάγκης, παρακολούθηση καρδιακού ρυθμού και ανίχνευση πτώσης.

Apple Watch Ultra 2

Το Apple Watch Ultra 2 διαθέτει οθόνη 3.000 nits και καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στις 36 ώρες ή 72 ώρες σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενώ έχει το ίδιο τσιπ S9 με το Series 9. Το Ultra 2 διαθέτει επίσης τη νέα χειρονομία διπλού πατήματος και Siri στη συσκευή με δυνατότητα πρόσβασης και καταγραφής δεδομένων υγείας με υψηλή ασφάλεια.
Το Ultra 2 προσφέρει υψομέτρου μεγάλου εύρους, εύρεση ακριβείας για iPhone και προηγμένες δυνατότητες για χρήση στο νερό.

Περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της Apple

Η Apple ανακοίνωσε ότι ένα μέρος των πωλήσεων του Apple Watch θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση αντισταθμίσεων άνθρακα ενώ καταργεί τα δερμάτινα λουράκια ρολογιών υπέρ νέων, πιο βιώσιμων υλικών.
Τέλος, ανακοινώθηκε ότι οι ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος για τις συσκευές της Apple θα κυκλοφορήσουν τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 και περιλαμβάνει τα iOS 17 για iPhone, iPadOS 17 για tablet και WatchOS 10 για τις φορετές συσκευές.

close menu