Επιχειρήσεις

Η AMD εξαγοράζει την cloud startup Pensando έναντι 1,9 δισ. δολαρίων

Την εξαγορά της νεοφυούς εταιρείας υπηρεσιών cloud Pensando, έναντι τιμήματος ύψους 1,9 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών Advanced Micro Devices (ADM), με στόχο να ενισχύσει την παρουσία της στον τομέα των κέντρων δεδομένων και να αξιοποιήσει την αυξημένη ζήτηση στους τομείς του cloud και της παροχής υπηρεσιών προς επιχειρήσεις.

Η AMD ανακοίνωσε ότι το τίμημα της εξαγοράς δεν περιλαμβάνει κεφάλαιο κίνησης ή άλλες προσαρμογές, σύμφωνα με το Reuters.

Η Pensando, η οποία ιδρύθηκε το 2017 από μια ομάδα τεσσάρων πρώην μηχανικών της Cisco Systems, έχει μεταξύ άλλων πελάτες την Goldman Sachs αλλά και τη μονάδα cloud Azure της Microsoft.

Η νεοφυής εταιρείας παράγει έναν πλήρως προγραμματιζόμενο επεξεργαστεί, ενώ έχει αναπτύξει και μια πλατφόρμα λογισμικού που βοηθούν τους επιχειρηματικούς πελάτες της και πελάτες κέντρων δεδομένων να λειτουργούν περισσότερο σας cloud data centers, όπως η Amazon Web Services της Amazon.

Στο cloud computing, οι πελάτες της εταιρείας μπορούν να “παραγγείλουν” όση υπολογιστική ισχύ χρειάζονται σε διάφορα μέρη του κόσμου μέσω ολίγων κλικ. Το λογισμικό φροντίζει για την ανακατεύθυνση των δεδομένων στα σωστά τερματικά.

Η συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει στην AMD να προσθέσει την πλατφόρμα της Pensando στη σειρά επεξεργαστών και ημιαγωγών της, αναμένεται να κλείσει στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pensando, Prem Jain και ολόκληρη η ομάδα της νεοφυούς εταιρείας θα ενταχθούν στο τμήμα Data Center Solutions Group της AMD.

TAGS:

close menu