Κοινωνική δράση

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου Χάλκινη Ολυμπιονίκης στο Τόκιο

Ο No1 κατασκευαστής ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο στο πλευρό της #Νο1LifeChamp

Με τεράστια συγκίνηση και περηφάνια, η Lenovo υποδέχεται στην Αθήνα την Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Χάλκινη Ολυμπιονίκη στoυς Παραολυμπιακούς του Τόκιο.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επιβεβαίωσε ότι είναι φαβορί για μετάλλιο μετά το πανελλήνιο ρεκόρ που σημείωσε στην προκριματική σειρά, ενώ, με μία πραγματικά εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο στη κατηγορία S4, κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, εξασφαλίζοντας το 9ο μετάλλιο για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς του Τόκιο.

Η Αλεξάνδρα εκτός από το χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο είναι επίσης Πανευρωπαϊκή και Πανελλήνια πρωταθλήτρια στις κατηγορίες S3 & S4. Με κεντρικό σύνθημα το #Νο1Life Champ, η Lenovo υποστήριξε την Αλεξάνδρα στο δρόμο για το Τόκιο, ενώ θα παραμείνει στο πλευρό της και για τις υπόλοιπες αθλητικές διοργανώσεις της χρονιάς.

Με αφορμή τη νίκη της Αλεξάνδρας, ο Παναγιώτης Μακρυνιώτης, Γενικός Διευθυντής της Lenovo για Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι, όπως και όλη η Ελλάδα, για την Αλεξάνδρα και είναι μεγάλη χαρά και τιμή μας που συνεισφέρουμε στην προσπάθειά της. Μαζί της έχουμε την ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά μια πραγματική πρωταθλήτρια όχι μόνο στην πισίνα – αλλά στην ζωή – η όποια αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους μας. Θα είμαστε δίπλα της για όλη τη χρονιά για να βοηθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε»

ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Αλεξάνδρας Σταματοπούλου

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Σπούδασε λογοθεραπεία, καθώς της άρεσαν τα επαγγέλματα στα οποία μπορούσε να προσφέρει και να γνωρίσει κόσμο. Πάσχει από μυασθένεια και συγκεκριμένα από το σύνδρομο stiff person. Ωστόσο, μία από τις μεγάλες αγάπες της είναι η κολύμβηση, στην οποία είναι πρωταθλήτρια με διακρίσεις, παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες. Είναι αθλήτρια κολύμβησης του αθλητικού σωματείου Α.Με.Α ¨ΤΥΡΤΑΙΟΣ¨ και από το 2012 λαμβάνει μέρος στα πανελλήνια πρωταθλήματα, έχοντας προπονητή τον κ. Μιχάλη Νικόπουλο και συνοδό την κα. Ανθή Ζουμπλιού. Είναι κάτοχος Πανελληνίων ρεκόρ στην κατηγορίας S3 στα 50 μέτρα, 100 μέτρα ελεύθερο και 50 μέτρα ύπτιο Από το 2013 είναι μέλος της Εθνικής ομάδας, της Ελληνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Α.Με.Α.

close menu