Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Η ΑΑΔΕ παρουσίασε το myaade.gov.gr που αντικαθιστά το Taxisnet

Την νέα ψηφιακή πλατφόρμα myaade.gov.gr, η οποία ενσωματώνει στο gov.gr όλες τις φορολογικές υπηρεσίες, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής. Η νέα πλατφόρμα ενσωματώνει πάνω από 250 ψηφιακές υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις, με πολύ φιλικότερο περιβάλλον, εξοικονομώντας με αυτό τον τρόπο πολύτιμο χρόνο για φορολογούμενους και λογιστές, περιορίζοντας κατά πολύ τις επισκέψεις σε εφορίες.

Οι ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ υπολογίζεται πως οδηγούν σε εξοικονόμηση 2 εκατομμυρίων ωρών το χρόνο, ενώ σταδιακά οι υπηρεσίες θα αναβαθμίζονται με τους φορολογούμενους, για παράδειγμα, να μπορούν να παρακολουθούν όχι μόνο την εξέλιξη της υποβολής του αιτήματός τους αλλά και το χρόνο υλοποίησή του, όπως σχεδιάζεται να γίνει στο κρίσιμο μέτωπο των επιστροφών ΦΠΑ.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να προχωρήσουν σε ψηφιακή μεταβολή των στοιχείων μητρώου και των ΚΑΔ, να διαχειριστούν σε ομαδοποιημένη μορφή οφειλές, πληρωμές και ρυθμίσεις, να υποβάλλουν τα αιτήματά τους και να παρακολουθούν την εξέλιξή τους, ενώ όπως είπε ο Γ. Πιτσιλής «στόχος είναι σιγά σιγά να γνωρίζουν και το χρόνο κατά τον οποίο θα λάβουν τις επιστροφές ΦΠΑ που έχουν αιτηθεί».

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ εκτίμησε ότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα αναρτηθούν γύρω στις 20-21 Σεπτεμβρίου, ενώ με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων, σε διάστημα 112 ημερών, υποβλήθηκαν συνολικά 6,285.896 δηλώσεις.

Δείτε την παρουσίαση της νέας πλατφόρμας της ΑΑΔΕ εδώ:

close menu