Χρηματοδοτήσεις

Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη για καινοτόμες startups και ΜμΕ σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

Ο τελικός για Ελλάδα και Κύπρο θα πραγματοποιηθεί στις 24 Απριλίου

Η EIT InnoEnergy, ο κινητήρας μετασχηματισμού της βιώσιμης ενέργειας στην Ευρώπη, προχωρά με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού PowerUp! Challenge. Ο διαγωνισμός αποτελεί ουσιαστικά πρόκληση να βρεθούν και να χρηματοδοτηθούν οι πιο ελπιδοφόρες νεοσύστατες επιχειρήσεις, scale-ups και ΜμΕ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Ο αριθμός ρεκόρ αιτήσεων του τρέχοντος έτους και οι έντονες οικονομικές προοπτικές υπογραμμίζουν την ανάγκη στήριξης των περιφερειακών επιχειρήσεων ώστε να είναι σε θέση να σταθεροποιηθούν και να αναπτυχθούν.

Μέχρι την 10η Μαρτίου, 425 εταιρείες που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο από 24 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, δήλωσαν συμμετοχή στο PowerUp! Challenge του EIT InnoEnergy.

Το PowerUp! Challenge προσφέρει σε καινοτόμες επιχειρήσεις την ευκαιρία για πρόσβαση σε επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων και τη δυνατότητα ένταξης στο δίκτυο του EIT InnoEnergy. Αυτές οι εταιρείες θα αποκτήσουν μια ποικιλία ευκαιριών υποστήριξης, όπως η ενίσχυση και ανάπτυξη των προϊόντων τους, πιλοτικά έργα, στρατηγικές εμπορευματοποίησης, εισαγωγή σε διεθνές επίπεδο, επέκταση και περαιτέρω ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Από τους υποψηφίους της Πρόκλησης, φέτος θα δούμε έναν αριθμό ρεκόρ 360 επιλέξιμων νεοσύστατων επιχειρήσεων που θα διαγωνιστούν για τον εθνικό τίτλο «Startup of the Year» στις αντίστοιχες χώρες τους. Οι ομάδες που διαγωνίζονται για τον τίτλο θα έχουν επίσης την ευκαιρία να λάβουν χρηματικά έπαθλα ύψους € 65.000 και άλλες πολύτιμες προσφορές από βασικούς συνεργάτες του διαγωνισμού όπως η Amazon Web Services, η Revolut ή ο Όμιλος SpeedUp.

«Κληθήκαμε να αποφασίσουμε αν θέλαμε να προχωρήσουμε με την εκδήλωσή μας παρά την πανευρωπαϊκή καραντίνα που αποσκοπεί στην αναχαίτιση του ιού COVID-19», δήλωσε ο CEO του InnoEnergy Κεντρικής Ευρώπης, Jakub Miler. Και συνέχισε: «Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε ακριβώς εξαιτίας αυτού – κάνοντας βέβαια τα πάντα online με έναν ασφαλή και υπεύθυνο τρόπο. Θέλουμε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε καινοτόμες επιχειρήσεις για να τις βοηθήσουμε να επιβιώσουν, να αναπτυχθούν και να διακριθούν σε μια εποχή που οι οικονομικές προοπτικές είναι μάλλον δύσκολες. Ενώ πολλά κανάλια και πηγές στην αγορά θα μπορούσαν να «παγώσουν» γι’ αυτές, με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους καινοτόμους επιχειρηματίες οικονομικά, παρέχοντάς τους τεχνογνωσία αλλά και πολύτιμες εταιρικές σχέσεις».

Η εθνική διαδικασία επιλογής και οι τελικοί ανά χώρα θα διεξαχθούν online από τις αρχές Απριλίου μέχρι τα τέλη Μαΐου. Η απόφαση για τον χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής του διεθνούς Μεγάλου Τελικού θα ληφθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ανάλογα με τις κυβερνητικές αποφάσεις για απαγόρευση των εκδηλώσεων στην ευρύτερη περιοχή.

close menu