Επιχειρήσεις

H Teamworks στον εορτασμό των διπλωματικών σχέσεων του Λουξεμβούργου με την Ελλάδα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Teamworks, κ. Γιάννης Χαλαβαζής, παραβρέθηκε στους εορτασμούς της 90ης επετείου στο Μουσείο Μπενάκη από την σύναψη διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Λουξεμβούργου και της ίδρυσης της Πρεσβείας του Μεγάλου Δουκάτου το 1993. Παραβρέθηκαν ο κ. Jean Asselborn, υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου, η πρέσβειρα της χώρας κα Elisabeth Cardoso, ο πρόξενος των Αθηνών, ο επίτιμος πρόξενος της Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Βεργίνης, εκπρόσωποι επιχειρήσεων και των δύο χωρών και προσκεκλημένοι της από τον πολιτικό, καλλιτεχνικό και κοινωνικό χώρο. Στο πλαίσιο των εορτασμών παρατέθηκε κονσέρτο με έργα του Μίκη Θεοδωράκη με εναρκτήριο λόγο της κας Cardoso, η οποία αναφέρθηκε στις σχέσεις εποικοδομητικές σχέσεις των δύο χωρών, στις κοινές πολιτικής, ηθικές και κοινωνίες αξίες, στις επιχειρηματικές προοπτικές, αλλά και στους τομείς των ευρύτερων συνεργασιών. Σήμερα, 13 Σεπτεμβρίου, ο κ. Asselborn θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτη και εκπρόσωποι των δύο χωρών θα έχουν διευρυμένες συνομιλίες για διμερή θέματα. Στην Ελλάδα έχουν διοριστεί τρεις επίτιμοι πρόξενοι οι κ.κ Γιάννης Βεργίνης στη Θεσσαλονίκη, Γιώργος Αεράκης στην Κρήτη και η κα Αρτεμις Παπαθεοδώρου.

Ο κ. Γιάννης Χαλαβαζής (άκρον δεξιά) με τον πρόξενο του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Αθήνα και τον επίτιμο πρόξενο της χώρας στη Θεσσαλονίκη κ. Γιάννη Βεργίνη

Στο Λουξεμβούργο έχουν αναπτύξει δραστηριότητες πολλές ελληνικές εταιρείες και από την Πληροφορική, μεταξύ των οποίων η Uni Systems και η Netcompany- Intrasoft (πρώην Intrasoft International), καθώς η χώρα αξιοποιείται ως επιχειρηματική έδρα κοινοτικών και άλλων ευρωπαϊκών κινήσεων στους χώρους των ψηφιακών τεχνολογιών. Παρά την μικρή του έκταση και τον ανάλογο πληθυσμό το Λουξεμβούργο έχει την υψηλότερη Μονάδα Αγοραστικής Δύναμης στην Ευρώπη (261 ΜΑΔ), δείκτης που φανερώνει το υψηλό βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της.

Η πρωτεύουσα του Λουξεμβούργου αποτελεί την έδρα πολλών διεθνών οικονομικών και πολιτικών οργανισμών, καθώς και μέρους των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Eurocontrol και σημαντικές υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

TAGS:

close menu