Προϊόντα-Υπηρεσίες

H Σαουδική Αραβία εξαγόρασε το 5% της Nintendo έναντι 2,98 δισ. δολαρίων

Συνεχίζοντας την επενδυτική του δράση σε εταιρείες τεχνολογίας, το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας προχώρησε στην απόκτηση του 5% της θρυλικής ιαπωνικής εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Nintendo, έναντι 2,98 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τους Financial Times, το κρατικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας απέκτησε 6,5 εκατ. μετοχές της Ιαπωνικής εταιρείας, η οποία εκτός από τεράστιο αντίκτυπο στον χώρο των video games, δραστηριοποιείται σε θεματικά πάρκα ενώ πρόσφατα ξεκίνησε την δραστηριοποίηση της σε κινηματογραφικές παραγωγές, μεταφέροντας τις περιπέτειες του Mario, του διάσημου χαρακτήρα της εταιρείας στην μεγάλη οθόνη.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, σύμφωνα με μια κατάθεση στο υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας την Τετάρτη, το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων (PIF) αγόρασε 6,5 εκατ. μετοχές της δημιουργού του Mario and Donkey Kong με έδρα το Κιότο.

Η εξαγορά σηματοδότησε την τελευταία επένδυση του Ταμείου των 500 δισ. δολαρίων στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών και των ηλεκτρονικών, όπου οι Σαουδάραβες επεκτείνονται τα τελευταία δύο χρόνια.

Το PIF τον Φεβρουάριο αποκάλυψε μερίδια άνω του 5% σε δύο άλλους ιαπωνικούς ομίλους παιχνιδιών: Τον πάροχο διαδικτυακών παιχνιδιών Nexon και την Capcom, κατασκευάστρια του Street Fighter.

Η Nintendo την περασμένη εβδομάδα προέβλεψε πτώση 29% στα καθαρά κέρδη για το τρέχον οικονομικό έτος, καθώς ο πρόεδρος της Shuntaro Furukawa προειδοποίησε ότι οι παγκόσμιες ελλείψεις chip θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν την παραγωγή της δημοφιλούς κονσόλας παιχνιδιών Switch.

Η Nintendo δήλωσε ότι αναμένει να πουλήσει 21 εκατ. κονσόλες Switch για το οικονομικό έτος που λήγει τον προσεχή Μάρτιο, σε σύγκριση με τα 23 εκατ. μονάδες που πουλήθηκαν το προηγούμενο έτος. Η Nintendo προβλέπει ότι τα έσοδα θα μειωθούν κατά 6%.

close menu