Προϊόντα-Υπηρεσίες

H motorola παρουσίασε κινητό με οθόνη που ξεδιπλώνεται

Η Motorola είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία τηλεπικοινωνιών για περισσότερα από 90 χρόνια και βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, από το πρώτο smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη έως το 5G. Σήμερα, στο Lenovo Tech World ’22, η Motorola έδωσε το στίγμα για το μέλλον των καινοτόμων form factors, παρουσιάζοντας μια νέα ιδέα για Rollable smartphone.

Αυτή η νέα ιδέα Rollable προέρχεται από την ομάδα 312 Labs, την εσωτερική ομάδα καινοτομίας της Motorola που αποτελείται από ειδικούς έρευνας προϊόντων,  σχεδιασμού και μηχανικής από όλο τον κόσμο.  H 312 Labs εξερευνά νέες δυνατότητες σε αναδυόμενες τεχνολογίες μία εκ των οποίων είναι ο επανασχεδιασμός του form factor των κινητών, ώστε να προσφέρει λύσεις σε προβλήματα πελατών και να επιτρέψει νέες εμπειρίες. Αυτή η νέα ιδέα βασίζεται στις μηχανικές καινοτομίες που παρουσιάσαμε στις άλλες αναδιπλούμενες συσκευές μας και δίνει το στίγμα για το συναρπαστικό μέλλον των form factors.

Το όραμα του rollable smartphone

Στη Motorola βλέπουμε τα smartphone ως προέκταση του εαυτού μας – ένα εργαλείο που μας επιτρέπει να προσαρμοζόμαστε στο περιβάλλον μας και να εκτελούμε εργασίες με ευκολία. Σήμερα, επενδύουμε σε ευέλικτες οθόνες OLED ή pOLED για να προσφέρουμε τη βέλτιστη ισορροπία περιεχομένου και άνεσης. Το concept Rollable ενσωματώνει την ιδέα αυτή με μια οθόνη που προσαρμόζεται σε τρεις διακριτές θέσεις: εκτεταμένη, μεσαία και μικρή, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Με ύψος λίγο περισσότερο από 4 ίντσες, η οθόνη του Rollable concept τυλίγεται, μετατρέποντας τη συσκευή σε συσκευή τσέπης, μικρότερη από τις περισσότερες άλλες premium συσκευές της αγοράς. Είτε το χρησιμοποιείτε με την οθόνη ξεδιπλωμένη στις 6,5 ίντσες για καθηλωτικό gaming, είτε έχετε την οθόνη διπλωμένη για ευκολία όσο είσαστε εν κινήσει, το concept αυτό παρέχει ατελείωτες ευκαιρίες για ψυχαγωγία και δημιουργία περιεχομένου, ενώ προσφέρει πραγματική καινοτομία και ευελιξία.

Εκτός από την ιδέα Rollable smartphone, η Lenovo παρουσίασε ένα Rollable φορητό υπολογιστή που χρησιμοποιεί παρόμοια τεχνολογία για να αυξήσει τις δυνατότητες πολλαπλών εργασιών και περιήγησης, διατηρώντας παράλληλα ένα συμπαγές μέγεθος. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ιδέα Rollable φορητού υπολογιστή μπορείτε να βρείτε στο Lenovo StoryHub.

Ενώ το Rollable βρίσκεται επί του παρόντος στο στάδιο ιδέας, μπορείτε να παρακολουθείτε τις πιο πρόσφατες καινοτομίες και ενημερώσεις στο website της Motorola ή να παρακολουθείτε όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο  Twitter.

close menu