Τεχνολογίες

H Meta σχεδιάζει το αντίπαλο δέος του Twitter

Αν το 25% των χρηστών του Instagram πειστεί να χρησιμοποιήσει το P92, τότε αυτόματα η πλατφόρμα θα γίνει μεγαλύτερη από τον βασικό της ανταγωνιστή

Μία νέα εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, ευθέως ανταγωνιστική στο Twitter, που θα επιτρέπει στους χρήστες να ακολουθούν λογαριασμούς με τους οποίους είναι ήδη συνδεδεμένοι στο Instagram, φέρεται να σχεδιάζει η Meta.

Το νέο δίκτυο, που φέρει την προσωρινή ονομασία P92 σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, θα μπορούσε να αποδειχθεί μεγαλύτερος αντίπαλος του Twitter του Έλον Μασκ από το BlueSky με τους χρήστες να μπορούν να φέρουν νέους ακολούθους και από άλλες πλατφόρμες όπως το Mastodon.

Αν το 25% των χρηστών του Instagram πειστεί να χρησιμοποιήσει το P92, τότε αυτόματα η πλατφόρμα θα γίνει μεγαλύτερη από τον βασικό της ανταγωνιστή.

Τις πληροφορίες επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Meta, Κρις Κοξ, λέγοντας ότι η νέα πλατφόρμα βρίσκεται υπό ανάπτυξη. Συμπλήρωσε ότι θα είναι σύντομα διαθέσιμη αν και δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία. Πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει ακόμη και στα τέλη Ιουνίου.

«Εξερευνούμε ένα νέο ξεχωριστό αποκεντρωμένο κοινωνικό δίκτυο για διαμοιρασμό νέων μέσω κειμένου. Θεωρούμε πως υπάρχει μια ευκαιρία για έναν ξεχωριστό χώρο όπου οι δημιουργοί περιεχομένου και τα δημόσια πρόσωπα θα μπορούν να μοιράζονται νέα σχετικά με τα ενδιαφέροντά τους», δήλωσε ο κ. Κοξ.

close menu