Τηλεπικοινωνίες

Η LG κινηματογράφησε πρώτη σε ανάλυση 8Κ τον αγώνα Tottenham Hotspur Premier League

Η LG Electronics (LG) ανακοίνωσε ότι κινηματογράφησε τον πρώτο ποδοσφαιρικό αγώνα της Tottenham Hotspur Premier League σε 8K ανάλυση, προκειμένου να τραβήξει στιγμιότυπα ποδοσφαίρου υψηλής ποιότητας και να μαγνητίσει τα βλέμματα των θεατών που παρακολουθούν το περιεχόμενο της νέας σειράς τηλεοράσεων OLED και NanoCell Real 8K της LG.

Το μοναδικό υλικό δημιουργήθηκε από τον αγώνα μεταξύ Tottenham και Burnley που πραγματοποιήθηκε στο νέο υπερσύγχρονο στάδιο Tottenham Hotspur στις 7 Δεκεμβρίου 2019.

Η LG και η Tottenham συνεργάστηκαν με το βραβευμένο marketing agency ShootMedia για να κινηματογραφήσει η ομάδα παραγωγής με μια multi-camera τον αγώνα, σε συνεργασία με τον καταξιωμένο αθλητικό παραγωγό Matt Rumsey. Αξιοποιώντας τέσσερις 8K Red Monstro VV – από τις 8 που υπάρχουν στη χώρα – και μια σειρά φακών, η ShootMedia αιχμαλώτισε τις λεπτομέρειες και το συναίσθημα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

LG_Tottenham

Από το τελικό υλικό έγινε επεξεργασία και δημιουργήθηκε video 75 δευτερολέπτων, το οποίο θα προβάλλεται αποκλειστικά στις Real 8K OLED και NanoCell τηλεοράσεις της LG του 2020 σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο από τα τέλη Μαρτίου.

Οι τηλεοράσεις της LG είναι οι πρώτες στον κόσμο που πληρούν τα διεθνή πρότυπα που έχει θέσει η Ένωση Τεχνολογίας Καταναλωτών (Consumer Technology Association – CTA™) καθορίζοντας τη νέα γενιά προϊόντων και υπηρεσιών “8K Ultra HD”, με τετραπλάσια ανάλυση οθόνης 4Κ και 16 φορές μεγαλύτερη από την HDTV. Οι LG Real 8K τηλεοράσεις είναι οι πρώτες που υπερβαίνουν τις ειδικές απαιτήσεις της CTA, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την ανάλυση, τις ψηφιακές εισόδους, το υψηλό δυναμικό εύρος, την αναβάθμιση, το βάθος των bit και τη μεθοδολογία μέτρησης. Οι πρόσφατες Real 8K τηλεοράσεις της LG διαθέτουν επίσης αναβαθμισμένη απόδοση χάρη στον νέο επεξεργαστή α (Alpha) 9 Gen 3 AI. Αξιοποιώντας την τεχνολογία deep learning, η σειρά του 2020 προσφέρει αναβαθμισμένη ποιότητα εικόνας και ήχου για όλους τους τύπους περιεχομένου μέσω της αναβάθμισης που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη.

«Η LG έχει πάθος και θέλει να είναι ένα βήμα μπροστά τεχνολογικά στις ζωντανές μεταδόσεις δημιουργώντας μια εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας της ίδιας ποιότητας με αυτή στο πραγματικό γήπεδο», δήλωσε ο Carolyn Anderson, Διευθυντής Marketing της LG Electronics UK. «Από την έγχρωμη τηλεόραση στη δεκαετία του ’80 έως το 3D και το 4K περιεχόμενο της δεκαετίας του 2010, η δημιουργία αυτού του κινηματογραφικού υλικού θέτει την LG στην πρώτη γραμμή μιας μακράς πορείας τεχνικής προόδου που φέρνει στο σπίτι των καταναλωτών μέσω της τηλεόρασης».

Ο Fran Jones, Head of Partnerships της Tottenham Hotspur, δήλωσε: «Το παγκόσμιου επιπέδου στάδιο μας είναι το πιο εξελιγμένο τεχνολογικά στο είδος του στον κόσμο. Επομένως, είναι απολύτως ταιριαστό και συναρπαστικό για την LG να το προβάλει σε Real 8Κ ανάλυση για τους θεατές σε όλο τον κόσμο».

close menu