Προϊόντα-Υπηρεσίες

H Indigital ανέλαβε έργο ψηφιακών δεξιοτήτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Στη Indigital κατακυρώθηκε, ο διαγωνισμός του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς με αντικείμενο την κατασκευή παιχνιδιών, στο πλαίσιο του έργου «Ανοιχτές Ψηφιακές Δεξιότητες/Παίζω-Δημιουργώ-Μαθαίνω/KIDEDU», έναντι 1,16 εκατ. ευρώ.

Στόχος του έργου είναι η γνωριμία των παιδιών με δύο θεματικές ενότητες: – Η πρώτη θεματική ενότητα με τίτλο «Πλανήτης Γη» έχει σχεδιαστεί από το Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με επικεφαλής την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Αναπληρώτρια Πρόεδρο Ασημίνα Αντωναράκου και αφορά στις βασικές ενότητες σχετικά με τον πλανήτη γη σύμφωνα και με το επίπεδο των γνώσεων που πρέπει να έχουν τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Η δεύτερη θεματική ενότητα με τίτλο «Η Αριθμητική της Καθημερινότητας» έχει σχεδιαστεί από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς με επικεφαλής το μέλος ΕΔΙΠ της Σχολής Χρηματοοικονομικής και Στατιστικής Ελένη Τσάμη και αφορά βασικές ενότητες της αριθμητικής της καθημερινότητας σύμφωνα και με το επίπεδο των γνώσεων που πρέπει να έχουν παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία εικονικών εμπειριών πεδίου που αφορούν στη επιστήμη της γεωλογίας και του γεω-περιβάλλοντος και την επιστήμη των μαθηματικών με τη χρήση τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας.

close menu