Επιχειρήσεις

H Eurobank επενδύει στην ελληνικού ενδιαφέροντος Fintech Startup Plum

Σε συμφωνία με την Plum Fintech Limited για την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της καινοτόμου εταιρείας fintech με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, προχώρησε η Eurobank.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Eurobank θα επενδύσει αρχικά 5 εκατ. ευρώ για το μερίδιό της στην Plum και υπό προϋποθέσεις άλλα 5 εκατ. ευρώ σε βάθος χρόνου. Eκτός από τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο, η Eurobank και η Plum θα διερευνήσουν και μια εμπορική συνεργασία στην Ελλάδα εντός του 2024.

H Plum λάνσαρε τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα στις αρχές του 2023, ενώ πανευρωπαϊκά 1,5 εκατομμύριο χρήστες χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της για να αποταμιεύουν χωρίς κόπο και να επενδύουν σε 3.000 μετοχές, χωρίς προμήθεια, αρχίζοντας με μόλις 1 ευρώ.

Οι χρήστες μπορούν πλέον να συνδέουν στην εφαρμογή τους λογαριασμούς τους από 10 μεγάλες τράπεζες, όπως η Εθνική Τράπεζα, η Πειραιώς, η Eurobank, η Alpha Bank και η Attica Bank. Μόλις συνδεθεί ο λογαριασμός τους, θα μπορούν να αξιοποιήσουν τα μοναδικά αυτοματοποιημένα εργαλεία της Plum για την καταπολέμηση της αδράνειας και τη λήψη έξυπνων αποφάσεων όσον αφορά τα οικονομικά. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν αυτόματα να βάζουν χρήματα στην άκρη συστηματικά, ανάλογα με τους στόχους τους.

Η Startup με έδρα το Λονδίνο και CEO τον Βίκτωρα Τροκούδη απασχολεί πάνω από 70 εργαζομένους στην Αθήνα και διατηρεί γραφείο στην πρωτεύουσα τα τελευταία 4 χρόνια. Η Plum έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές ως ένα πετυχημένο παράδειγμα στην ελληνική Startup σκηνή.

close menu