Επιχειρήσεις

H Mytilineos νέο μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Αλουμινίου

Το Διεθνές Ινστιτούτο Αλουμινίου (IAI) έκανε γνωστό σήμερα ότι η MYTILINEOS έγινε ένα από τα μέλη του.

Η MYTILINEOS έχει καθιερωθεί ως ένας από τους ισχυρότερους διεθνείς παίκτες στον τομέα της Μεταλλουργίας και μία από τις πιο υγιείς αναπτυσσόμενες βιομηχανικές εταιρείες της Ελλάδας, έχοντας λειτουργήσει για σχεδόν 60 χρόνια. Είναι ο μεγαλύτερος καθετοποιημένος  παραγωγός βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Με περισσότερο από μισό αιώνα λειτουργίας, είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στον μοναδικό φορέα που εκπροσωπεί την παγκόσμια βιομηχανία πρωτογενούς αλουμινίου. Ο Τομέας Μεταλλουργίας απασχολεί άμεσα σχεδόν 1.200 άτομα και έχει ενοποιημένο κύκλο εργασιών περίπου €700 εκ., ο οποίος αντιπροσωπεύει το 14,8% του συνολικού κύκλου εργασιών της Εταιρείας (3ο τρίμηνο 2022). Η MYTILINEOS πραγματοποιεί επένδυση ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα. Θα αξιοποιήσουμε την επένδυση για τη βιώσιμη ανάπτυξη των εργοστασίων μας», δήλωσε ο κ. Δημήτριος Στεφανίδης, Γενικός Διευθυντής του Τομέα Μεταλλουργίας της MYTILINEOS.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη MYTILINEOS ως μέλος του IAI», δήλωσε ο Miles Prosser, Γενικός Γραμματέας του IAI.

«Η MYTILINEOS εστιάζοντας στην ευημερία των ανθρώπων της, στον σεβασμό στο περιβάλλον και στην υπεύθυνη παραγωγή βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τους στόχους της IAI για μια ασφαλή, δίκαιη και βιώσιμη παγκόσμια βιομηχανία αλουμινίου, και έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να τους καλωσορίσουμε στα μέλη μας. Η ιδιότητα του μέλους της Mytilineos ενισχύει την παγκόσμια φωνή της IAI και μιας βιώσιμης βιομηχανίας αλουμινίου», σημείωσε ο κ. Prosser.

Το IAI ιδρύθηκε το 1972. Τα τρέχοντα μέλη της IAI περιλαμβάνουν παγκόσμιες εταιρείες βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου σε όλες τις μεγάλες περιοχές παραγωγής.

close menu