Επιχειρήσεις

H Bayer Ελλάς επενδύει σε ελληνικές νεοφυείς εταιρείες

Σε δέκα νεοφυείς ελληνικές εταιρείες με δραστηριότητες στους τομείς του Φαρμάκου και της Ευφυούς Γεωργίας επενδύει η Bayer Ελλάς στο πλαίσιο προγράμματος σε διεθνές επιπέδου, προκειμένου να αξιοποιηθούν και να περάσουν στο στάδιο της εμπορικής εκμετάλλευσης καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες Ελλήνων Επιστημόνων και Ερευνητών.

Η Bayer Ελλάς διευρύνει τις επενδύσεις της στους τομείς του Φαρμάκου και της Ευφυούς Γεωργίας υλοποιώντας πρόγραμμα Level-up, που αφορά στην υποστήριξη, στην επέκταση και σε επιχειρηματικές κατευθύνσεις νεοφυών επιχειρήσεων. Η εταιρεία, με μεγάλη προϊστορία στον χώρο του Φαρμάκου, έχει διευρύνει τους στρατηγικούς τομείς της με την είσοδό της στον ευρύ χώρο της Ευφυούς Γεωργίας, όπου εκτιμά ότι θα επενδυθούν ποσά δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα η εταιρεία συνεχίζει συστηματικά τις αξιολογήσεις ελληνικών νεοφυών εταιρειών, προκειμένου να επιλέξει εκείνες που έχουν ώριμες καινοτόμες ιδέες για υλοποίηση και ανάπτυξη.

Η δομή του προγράμματος Level-up της Bayer Ελλάς, σύμφωνα με τον Ηλία Κοντούδη, Head of Market Access της Βayer Ελλάς, επιδιώκει να καλύψει είτε μέσω χρηματοδότησης είτε διευκολύνσεων ανάπτυξης των νεοφυών εταιρειών μέσω συνεργασιών, τις αυξανόμενες ανάγκες των νεοσύστατων καινοτόμων επιχειρήσεων. Ειδικά για τις εταιρείες που αποφασίστηκε να επενδύσει η εταιρεία παρέχονται επίσης υπηρεσίες mentoring (συμβουλών και κατευθύνσεων) από εξειδικευμένα και υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας με εμπειρία στους τομείς της Υγείας και της Ευφυούς Γεωργίας, όπου η σύμπραξη ψηφιακών και προηγμένων τεχνολογιών αλλάξει την μέχρι σήμερα γνωστή δομή της Γεωργίας.

Οι νεοφυείς εταιρείες οι οποίες επελέγησαν για το πρόγραμμα Level-up της Βayer Ελλάς είναι οι:

Η Advantis δημιούργησε τo λογισμικό Brainance στο «υπολογιστικό νέφος (cloud) για τις εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας. Μία από τις νέες δυνατότητές του είναι ότι επιτυγχάνεται 90% ακρίβεια στην τρισδιάστατη ανακατασκευή των νευρικών ινών του ανθρώπινου εγκεφάλου σε σύγκριση με το 65% των σημερινών λογισμικών.

Η Docandu είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα που υποστηρίζει την αλληλεπίδραση των ασθενών με τους γιατρούς τους, χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη.

Η EdenCore έχει αναπτύξει μια μεγάλη βιβλιοθήκη δεδομένων διαθέσιμα σε επεξεργασία σχετικά με την ανεπάρκεια θρεπτικών ουσιών σε σχέση με διάφορες ασθένειες των φυτών και τη χρήση παρασιτοκτόνων. Ξεκίνησε ως μία εταιρεία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η JADBio δημιούργησε με Τεχνητή Νοημοσύνη την πλατφόρμα «autoΜL», που επιτρέπει σε Επιστήμονες την ανάπτυξη προηγμένων λειτουργικών μοντέλων, χωρίς ψηφιακό προγραμματισμό. Η JADBio ιδρύθηκε μόλις το 2020 και αμέσως βραβεύτηκε από τη Eurobank, την PRAXI Network, την Intel-Lex και την Accenture στο πλαίσιο του 1ου Διαγωνισμού Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας – Elevate Greece. Η JADBio έχει ήδη χρηματοδοτηθεί με 2,3 εκατ. ευρώ από επενδυτές και ερευνητικά προγράμματα.

H Sentio Solutions αναπτύσσει βιοδείκτες και ψηφιακές θεραπευτικές αγωγές για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διαγιγνώσκουμε, διαχειριζόμαστε και φροντίζουμε την ψυχική υγεία. H feel συμμετέχει και σε πολλά ερευνητικά προγράμματα και έχει αναπτύξει και έναν “αισθητήρα συναισθήματος”.

Η Terra Robotics αναπτύσσει ένα ηλεκτρικό τετράτροχο ρομπότ που μπορεί να πλοηγηθεί αυτόνομα μέσα στην καλλιέργεια εκτελώντας ένα ευρύ φάσμα γεωργικών εργασιών ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης για την ανίχνευση φυτικών ασθενειών, την ανάλυση ποιότητας των καλλιεργειών και την ακριβή συλλογή δεδομένων γεωργίας.

Η Collaborate είναι μια ψηφιακή πλατφόρμα υγείας για την πρόληψη, διαχείριση και θεραπεία καρδιαγγειακών παθήσεων συνδέοντας γιατρούς και ασθενείς.

Σύμφωνα με την Σόνια Μουσαβερέ, επικεφαλής Επικοινωνίας της Bayer Ελλάς, η εταιρεία διαθέτει επίσης συστηματικές συμβουλευτικές υπηρεσίες στις ελληνικές νεοφυείς εταιρείες, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για τα διεθνή διαγωνιστικά προγράμματα της Bayer, αλλά και να συμμετέχουν ως υποψήφιοι συνεργάτη της εταιρείας σε τοπικές ή σε περιφερειακές συνεργασίες.

close menu