Προϊόντα-Υπηρεσίες

H Apple θα παρουσιάσει ένα νέο, φθηνότερο iPhone

Τον επόμενο μήνα η Apple σκοπεύει να παρουσιάσει ένα νέο, φθηνότερο iPhone που θα υποστηρίζει τα δίκτυα 5G, μαζί με ένα νέο iPad και πιθανώς έναν νέο υπολογιστή Mac, αναφέρει τo Bloomberg. Όπως συνηθίζει η Apple στο διάστημα της πανδημίας, δηλαδή από τον Μάρτιο του 2020 και έπειτα, η παρουσίαση θα γίνει μέσω διαδικτύου.

Σήμερα, η Apple διαθέτει μόνο μία χαμηλού κόστους συσκευή, το iPhone SE, το οποίο έκανε την παρθενική του εμφάνιση την Άνοιξη του 2020 ενώ η τιμή του στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέρχεται περί τα 399 δολάρια στη βασική του έκδοση. Πρόκειται για το πλέον πρόσφατο μοντέλο της εταιρείας στο οποίο χρησιμοποιείται ακόμα ο αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος Touch ID.

Το αναβαθμισμένο μοντέλο αναμένεται να διατηρεί τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές του προκατόχου του αλλά με ταχύτερο επεξεργαστή και υποστήριξη δικτύων 5G.

Το νέο iPad που αναμένεται να ανακοινωθεί θα είναι μία αναβαθμισμένη έκδοση του iPad Air, σύμφωνα με το Bloomberg. Η τελευταία αναβάθμιση του συγκεκριμένου μοντέλου έγινε τον Οκτώβριο του 2020. Ενδεχομένως, το νέο iPad Air να είναι μία κίνηση της Apple να δώσει νέα πνοή στον τομέα των tablets ο οποίος ήταν ο μόνος που εμφάνισε μείωση του όγκου πωλήσεων κατά το τρίμηνο που έληξε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις και σε επίπεδο λογισμικού με το iOS 15.4, την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της Apple για φορητές συσκευές, να παρουσιάζεται στο ίδιο διαδικτυακό event. Προς το παρόν το iOS 15.4 βρίσκεται σε φάση δοκιμών επιπέδου beta.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι λεγόμενες χαμηλού κόστους συσκευές, θεωρούνται μικρότερης σημασίας για την αμερικανική εταιρεία η οποία δίνει πάντα μεγαλύτερη βαρύτητα στις ανακοινώσεις του φθινοπώρου (πριν την περίοδο των Χριστουγέννων) όπου ανακοινώνονται οι ακριβότερες αλλά και πολύ πιο κερδοφόρες για την εταιρεία συσκευές.

TAGS:

close menu