Προϊόντα-Υπηρεσίες

H Apple αυξάνει τους μισθούς αλλά όχι την παραγωγή των iPhone για το 2022

Σε μια προσπάθεια να ελέγξει τις απώλειες καταρτισμένου προσωπικού σε μια αγορά που αντιμετωπίζει έλλειψη κατάλληλων στελεχών όλων των βαθμίδων, η Apple προχωράει στην αύξηση του ωρομισθίου σε αποθήκες και καταστήματα λιανικής από 20 σε 22 δολάρια/ώρα.

Σύμφωνα με το CNBC, στο σύνολό τους σχεδόν οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν προχωρήσει σε ανάλογες αυξήσεις μισθών, καθώς η εργασία στις ΗΠΑ αντιμετωπίζει κρίση, η οποία επιδεινώνεται από την αύξηση του πληθωρισμού και της συνεπακόλουθης αύξησης του κόστους διαβίωσης. Την ίδια ώρα, στην αγορά τεχνολογίας υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας, κάτι που οδηγεί τις επιχειρήσεις στην βελτίωση των αποδοχών και την παροχή επιπλέον κινήτρων.

Στάσιμη η παραγωγή iPhone

Η αύξηση όμως του πληθωρισμού δείχνει να έχει επιπτώσεις και στις πωλήσεις της εταιρείας, με την Apple να διατηρεί την παραγωγή του 2022 στα, περίπου, 220 εκατ. κινητά τηλέφωνα.

Η κίνηση αυτή φαίνεται να ακολουθεί τις “τάσεις” της αγοράς καθώς από την μία οι αυξήσεις τιμών και από την άλλη τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων. Η χρονιά για τη βιομηχανία των έξυπνων κινητών ξεκίνησε με δυσκολίες και οι εκτιμήσεις για την παραγωγή είναι μειωμένες σε όλους τους τομείς.Και αυτό γιατί ο πληθωρισμός ρεκόρ που μαστίζει τις οικονομίες σε όλον τον κόσμο, ο πόλεμος στην Ουκρανία και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα απειλούν να επιβαρύνουν τις πωλήσεις το 2022.

Η Strategy Analytics προβλέπει ότι οι συνολικές αποστολές smartphone θα συρρικνωθούν έως και 2% το 2022 και η TrendForce έχει υποβαθμίσει δύο φορές την ετήσια πρόβλεψη για την παραγωγή τις τελευταίες εβδομάδες. Οι αναλυτές της IDC και της Bloomberg Intelligence προέβλεψαν και οι δύο περίπου 240 εκατομμύρια iPhone για φέτος. Η Apple δεν αποκαλύπτει τους στόχους της για την παραγωγή της και το 2019 σταμάτησε να γνωστοποιεί στοιχεία για τις πωλήσεις iPhone.

close menu