Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Gov.gr: Aκόμα 4.000 υπηρεσίες έως το τέλος της επόμενης τετραετίας

Mέσα σε μια τριετία τριπλασιάστηκαν οι υπηρεσίες που ψηφιοποιήθηκαν, καθώς από 500 που ήταν στον gov.gr το 2020 σήμερα αριθμούν 1.530

Για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μίλησε, μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Κυριάκος Πιερρακάκης τονίζοντας ότι, «έχουμε ψηφιοποιήσει 1.530 υπηρεσίες στο gov.gr και συνολικά έχουμε μετρήσει ότι συνολικά υπάρχουν 5.500».

Προσέθεσε ότι έχουν ήδη δημοπρατηθεί μεγάλα έργα ψηφιοποίησης, όπως του ΕΦΚΑ, των νοσοκομείων και της πολεοδομίας, τα οποία θα έχουν σύντομα ανάδοχο και σε βάθος τετραετίας θα έχουν ολοκληρώσει το έργο τους».

Όπως είπε, μέσα σε μια τριετία τριπλασιάστηκαν οι υπηρεσίες που ψηφιοποιήθηκαν, καθώς από 500 που ήταν στον gov.gr το 2020 σήμερα αριθμούν 1.530 ενώ μένουν ακόμα 4.000 υπηρεσίες που θα ενταχθούν έως το τέλος της επόμενης τετραετίας.

Επίσης, ο υπουργός επανέλαβε ότι ένα έργο που δημοπρατείται και σύντομα θα είναι έτοιμο, είναι αυτό του ενιαίου τηλεφωνικού κέντρου για όλο το δημόσιο, το οποίο θα καλούν οι πολίτες για όλες τις διεργασίες του δημοσίου τομέα και την κάθε περίπτωση θα χρεώνεται αποκλειστικά ένας υπάλληλος.

Για τα ΚΕΠ, είπε ότι θα αναλάβουν αρκετές υπηρεσίες που σήμερα οι πολίτες είναι αναγκασμένοι να διεκπεραιώνουν στα γκισέ.

Αναφορικά με το ατύχημα στα Τέμπη ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι «έχουμε πολλές εκκρεμότητες στην ψηφιακή διακυβέρνηση που στόχος μας είναι να τις ολοκληρώσουμε την επόμενη τετραετία, αφού για πρώτη φορά έχουμε μετρήσει ποιες είναι οι εκκρεμότητες».

Ακόμα, αναμένεται η ψηφιοποίηση των ακινήτων ενώ για τις νέες ταυτότητες είπε πως πρόκειται να δημοπρατηθούν εκ νέου καθώς παρατείνεται η ισχύς των διαβατηρίων από 5 στα 10 έτη.

Τέλος και αναφορικά με τις εκλογές εξέφρασε την άποψη ότι το κυβερνών κόμμα θα βγει αυτοδύναμο.

close menu