Τεχνολογίες

Google: Αποχωρεί ανώτατο στέλεχος, από τους πρώτους υπαλλήλους μετά την ίδρυσή της

Ο Ουρς Χόλζλε εντάχθηκε στο δυναμικό της Google το 1999 και ήταν ο όγδοος υπάλληλος που προσελήφθη μετά την ίδρυση του σημερινού τεχνολογικού κολοσσού

Ένας από τους πρώτους υπαλλήλους και ανώτερο στέλεχος της Google πρόκειται να αποχωρήσει από τον εκτελεστικό του ρόλο στη διοίκηση της εταιρείας, όπως μεταδίδει το CNBC, σε μια κίνηση που εντάσσεται στο πλαίσιο της ανανέωση; της μονάδας cloud.

Ο Ουρς Χόλζλε εντάχθηκε στο δυναμικό της Google το 1999 και ήταν ο όγδοος υπάλληλος που προσελήφθη μετά την ίδρυση του σημερινού τεχνολογικού κολοσσού. Πλέον θα λειτουργεί ως «αυτόνομος συνεισφέρων» μετά από περισσότερες από δύο δεκαετίες στην ηγεσία τεχνικών ομάδων της εταιρείας. Σύμφωνα με το CNBC, που επικαλείται εσωτερικό e-mail από τον CEO του Google Cloud, Τόμας Κούριον, το παλαίμαχο στέλεχος θα επικεντρωθεί στην άρθρωση τεχνικών διαδικασιών τεχνητής νοημοσύνης, στη διευκόλυνση των εσωτερικών συζητήσεων και στον εξορθολογισμό της λήψης αποφάσεων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Η Google δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό.

Σημειώνεται ότι 0 Χόλζλε αποτέλεσε το τελευταίο διάστημα πηγή εσωτερικής διαμάχης,  όταν μετακόμισε στη Νέα Ζηλανδία το 2021, αφότου είχε εναντιωθεί στην εξ αποστάσεως εργασία για άλλους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το τελευταίο διάστημα έχουν λάβει χώρα σημαντικές αλλαγές στην Google, συμπεριλαμβανομένης της αποχώρησης του βασικού ερευνητή στον κλάδο τεχνητής νοημοσύνης Λάιον Τζόουνς. Τον Απρίλιο, η Google ενοποίησε τις ερευνητικές της ομάδες τεχνητής νοημοσύνης σε μία μονάδα, η οποία μετατόπισε το επί σειρά ετών στέλεχος του βραχίονα τεχνητής νοημοσύνης Τζεφ Ντιν, σε νέο ρόλο, ως επικεφαλής επιστήμονα.

TAGS:

close menu