Προϊόντα-Υπηρεσίες

Face ID: Τα κινητά της Apple θα ξεκλειδώνουν και με την χρήση μάσκας

Απάντηση στις επιταγές των χρηστών που θέλουν να μπορούν να ξεκλειδώνουν το κινητό τους χωρίς να χρειάζεται να βγάζουν τη μάσκα, δίνει η Apple.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η updated λειτουργία Face ID αναμένεται να λειτουργεί σε iPhone και iPad και είναι πιθανό να συμπεριληφθεί στο iOS 15.4 που μάλλον θα κυκλοφορήσει στις πρώτες δύο εβδομάδες του Μαρτίου.

Το σύστημα 3-D αναγνώρισης προσώπου της Apple κυκλοφόρησε το 2017, ως χαρακτηριστικό του νέου iPhone X. Αλλά έγινε πονοκέφαλος καθώς ο Covid σάρωσε όλο τον κόσμο το 2020, καθώς οι χρήστες μάσκας αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν τα καλύμματά τους για να ξεκλειδώσουν τα iPhone τους. Μια προσωρινή λύση για ορισμένους ήρθε πέρυσι, όταν μια ενημέρωση λογισμικού επέτρεψε στους χρήστες του Apple Watch να έχουν πρόσβαση στα τηλέφωνά τους ακόμα και όταν φορούσαν μάσκα ή γυαλιά ηλίου.

Επίσης πιθανότατα στις αρχές Μαρτίου θα παρουσιαστεί ένα νέο iPhone χαμηλού κόστους και ένα updated iPad, σύμφωνα με άτομα με γνώση του θέματος. Αργότερα επίσης στη χρονιά, ενδέχεται να παρουσιαστούν νέοι υπολογιστές iMac και Mac Pro, Apple Watches, το iPhone 14 και νέα AirPods.

close menu