Υπηρεσίες

Ετοιμάζεται πλατφόρμα στήριξης πληγεισών επιχειρήσεων από την θεομηνία του Σεπτεμβρίου

«Την προφορική δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα για την στήριξη πληγεισών επιχειρήσεων από την θεομηνία του περασμένου Σεπτέμβρη σε περιοχές του Πηλίου (Πλατανιάς, Μακρινίτσα κλπ.) με ειδική πλατφόρμα που θα ανοίξει μετά το Πάσχα για τις συγκεκριμένες ζώνες, όπου δεν υπήρχε προσβασιμότητα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023 έλαβε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης».

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου που αναρτήθηκε, σήμερα, στην ηλεκτρονική σελίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Ο υπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλη Μπασδάνη, στο περιθώριο των εργασιών του, πρόσφατου, Πρώτου Πανελλήνιου Συνεδρίου Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών στο οποίο συμμετείχαν επιχειρηματικά πάρκα, επιμελητήρια και βιομηχανικοί σύνδεσμοι από όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπήρξε η δέσμευση του υπουργού για επιχειρήσεις της Θεσσαλίας που δεν είχαν αδειοδότηση για να υπάρξει ειδικό νομοθετικό πλαίσιο αδειοδότησης, ώστε άμεσα να ενταχθούν με την σειρά τους σε καθεστώς αποζημίωσης από τις πλημμύρες.

«Δύο καίρια ζητήματα που απασχολούν επιχειρηματίες-μέλη μας, ώστε να μην υπάρξει κανένας επαγγελματίας που να έχει πληγεί και να μην έχει την ανάλογη στήριξη από το κράτος. Στην προσπάθεια ανάταξης της τοπικής επιχειρηματικότητας θα πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε το παρών και αυτό προσπαθούμε στο Επιμελητήριο Μαγνησίας», σημείωσε ο κ. Μπασδάνης.

close menu