Οικονομικά αποτελέσματα

Ericsson: Καλύτερα του αναμενομένου τα αποτελέσματα στο α’ τρίμηνο

Η μείωση των δαπανών της εταιρείας για δίκτυα 5G σε ορισμένες από τις πιο ώριμες αγορές αναμένεται να συνεχιστεί

Η σουηδική Ericsson παρουσίασε καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο του 2023, προειδοποιώντας ωστόσο ότι η μείωση των δαπανών της για δίκτυα 5G σε ορισμένες από τις πιο ώριμες αγορές της αναμένεται να συνεχιστεί.

Η εταιρεία κατασκευής δικτύων κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε συγκεκριμένα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων της τάξης των 4 δισ. σουηδικών κορώνων (387 εκατ. δολ.) στο τρίμηνο, έναντι προσδοκιών των αναλυτών για 3,28 δισ. κορώνες, με βάση τη διάμεση πρόβλεψη σε έρευνα του Bloomberg. Τα έσοδα ανήλθαν σε 62,6 δισ. κορώνες έναντι πρόβλεψης για 60,78 δισ.

Σε σχέση με το περιθώριο Ebitda του β’ τριμήνου του έτους, η Ericsson προβλέπει “μέσο μονοψήφιο” ποσοστό και βελτίωση στο β’ εξάμηνο του έτους, εν μέσω “ταραγμένου περιβάλλοντος εντός του 2023, με μειωμένη ορατότητα”.

“Το β’ τρίμηνο, αναμένουμε οι διαχειριστές να παραμείνουν προσεκτικοί ως προς τις κεφαλαιακές δαπάνες και να συνεχίσουν να αναπροσαρμόζουν τα αποθέματά τους”, αναφέρεται στην εταιρική ανακοίνωση.

Οι διαχειριστές δικτύων κινητής έχουν δαπανήσει τα τελευταία χρόνια δισεκατομμύρια στην ανάπτυξη και λειτουργία δικτύων κινητής πέμπτης γενεάς, που προσφέρουν υψηλότερες ταχύτητες και μικρότερες καθυστερήσεις στη μεταφορά δεδομένων. Οι δυσκολίες της πανδημίας και του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, ωστόσο, έχει ασκήσει πίεση στους πωλητές τέτοιων συστημάτων και έχει οδηγήσει σε πωλήσεις κυρίως σε αγορές με μικρότερα περιθώρια κέρδους, όπως η Ινδία.

close menu