Εκδηλώσεις

Εργασία και ευεξία στο γραφείο απασχολούν την tech κοινότητα

Η εξέλιξη των δεξιοτήτων, το υβριδικό μοντέλο εργασίας και το απαραίτητο αίσθημα του “ανήκειν” που αποζητούν όλο και περισσότερο οι νέοι εργαζόμενοι, στο χώρο της τεχνολογίας τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης για την απασχόληση και την επιστροφή στο γραφείο στο 2ο Φόρουμ της HETiA. Ο Μπάμπης Μπακολιάς, Γενικός Διευθυντής της Ansys στην Ελλάδα, συμμετείχε στη συζήτηση για την επιτάχυνση των εξελίξεων στην απασχόληση λόγω της πανδημίας, με τον Γιώργο Τερζάκη, HR Manager της EFA Group, τη Λουκία Τσαγκλή, Marketing Manager, Helvia Technologies και συντονιστή τον Αρχισυντάκτη των Deasy.gr και 2045.gr, Φανούρη Δρακάκη.

“Αν δεν προσαρμοστούν οι επιχειρήσεις θα παγώσουν και θα σβήσουν”, υπογράμμισε ο Μπάμπης Μπακολιάς μιλώντας για την κινητικότητα που προκαλούν οι αλλαγές στο εργασιακό τοπίο. Επισήμανε πως αναμένεται πως οι εταιρείες δεν θα εστιάζουν απλά στην καριέρα και τα benefits, αλλά και στον κοινωνικό τους αντίκτυπο – ώστε να γίνουν πιο ελκυστικές. Ερωτηθείς για το ποιο μοντέλο εργασίας προτιμούν, ο Γενικός Διευθυντής της Ansys, είπε πως η επιλογή τείνει προς το υβριδικό και έχει να κάνει με τις ανάγκες της εταιρείας αλλά και τον εργαζόμενο, ειδικότερα για τον νέο εργαζόμενο που θέλει να αναπτύξει νέο κοινωνικό ιστό.

Τέλος, μιλώντας για την έλλειψη ταλέντου με ψηφιακές δεξιότητες, ο κ. Μπακολιάς αναφέρθηκε στην αναντιστοιχία δεξιοτήτων που αναζητούν οι εταιρείες με αυτές που έχουν οι νέοι απόφοιτοι. Επανέλαβε την πάγια άποψη ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των δεξιοτήτων των φοιτητών, ιδιαίτερα όσον αφορά το coding. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό τόνισε πως η Ansys δίνει 6μηνες πρακτικές σε φοιτητές ή 6μηνες συμβάσεις σε νέους αποφοίτους για να τους εκπαιδεύσει καλύπτοντας το κενό.

TAGS:

close menu