Επιχειρήσεις

Επενδύσεις περί τα 55 εκατ. ευρώ σχεδιάζει η Quest Holdings

Επενδύσεις της τάξεως του 40 με 55 εκατ. ευρώ δρομολογεί η διοίκηση της Quest Holdings έως τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς.

Ειδικότερα, όπως ενημέρωσε χθες τους αναλυτές, οι εν λόγω επενδύσεις αφορούν: 12 εκατ. ευρώ για υποδομές στην ACS (νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις), περί τα 3 εκατ. ευρώ για την εξαγορά φωτοβολταϊκών μονάδων, 3,8 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 60% της εταιρείας Intelli Solutions που ήδη ανακοινώθηκε και γύρω στα 25 εκατ. ευρώ για την ένταξη στον όμιλο της Γ.Ε. Δημητρίου.

Η διοίκηση της Quest Holdings επανέλαβε την εκτίμησή της για διψήφιο ποσοστό ανόδου πωλήσεων, EBITDA και προ φόρων κερδών μέσα στο 2021, με το σύνολο των θυγατρικών να κινείται ανοδικά. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι και το τρίτο φετινό τρίμηνο κινείται ικανοποιητικά, ενώ θεώρησε ως πολύ πιθανό το ενδεχόμενο οι ρυθμοί αύξησης του δευτέρου εξαμήνου να είναι χαμηλότεροι από αυτούς του πρώτου.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πρώτο εξάμηνο, ο όμιλος Quest σημείωσε αύξηση 47,2% στις πωλήσεις, 44,6% στη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA), 94,1% στα προ φόρων κέρδη (ΕΒΤ) και 111,9% στα καθαρά μετά φόρων κέρδη (ΕΑΤ), που ανήλθαν στα 23,39 εκατ. ευρώ.

TAGS:

close menu