Στρατηγική Συνεργασία

Enterprise Greece: Η Ελλάδα υπέγραψε 12 συμφωνίες με γαλλικές εταιρείες αμυντικού υλικού

Με την υπογραφή 12 συμφωνιών με γαλλικές εταιρείες αμυντικού υλικού, ολοκληρώθηκε η πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας στη Euronaval, τη μεγαλύτερη αμυντική έκθεση παγκοσμίως, την οποία στήριξε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ).

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Enterprise Greece με αφορμή την πρώτη εθνική συμμετοχή στη συγκεκριμένη έκθεση, η οποία έγινε στο Παρίσι από 18-21 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της Euronaval, υπεγράφησαν δώδεκα συμβάσεις μεταξύ ελληνικών εταιρειών αμυντικού υλικού και των γαλλικών Ομίλων NAVAL GROUP, γεγονός που επιβεβαιώνει και τη στενή οικονομική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, η οποία βαίνει αυξανόμενη τα τελευταία χρόνια.

Τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου έκανε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Χαρδαλιάς.

Σε δήλωσή της, η εντεταλμένη σύμβουλος και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Enterprise Greece, Μπέττυ Αλεξανδροπούλου τόνισε: «Η 1η εθνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση αμυντικού εξοπλισμού EURONAVAL, αποτελεί σημαντικό γεγονός για τη στήριξη του κλάδου, στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να αναπτύξει περαιτέρω την εξωστρέφεια αυτόνομα αλλά και μέσω διεθνών συνεργασιών. Η Enterprise Greece, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Υπουργείου ‘Αμυνας αλλά και του αρμόδιου φορέα (ΣΕΚΠΥ), στήριξε αυτή την προσπάθεια, της οποίας τα αποτελέσματα είναι ήδη εντυπωσιακά, με την υπογραφή πολλών συμβάσεων. Με τη στήριξη παρόμοιων δράσεων στο μέλλον, στοχεύουμε στην εξαγωγική ενδυνάμωση των ελληνικών εταιρειών του κλάδου ώστε τόσο η χώρα, όσο και οι ίδιες, να λάβουν τα οικονομικά και τεχνολογικά οφέλη από τη διαδικασία αυτή».

close menu