Έρευνα & Καινοτομία

Έναρξη νέου κύκλου VentureGarden

Ο νέος κύκλος του προγράμματος στη Θεσσαλονίκη έχει ξεκινήσει και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τις 15 Οκτωβρίου 2023.

To VentureGarden κλείνει φέτος δέκα έτη λειτουργίας και είναι ένα από τα πιο γνωστά προγράμματα επιχειρηματικής υποστήριξης και ειδικά για Startups. Η συμμετοχή στο VentureGarden είναι δωρεάν και αφορά ανθρώπους με όραμα και αφοσίωση, οι οποίοι φιλοδοξούν να ενταχθούν στο επιχειρηματικό οικοσύστημα δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση ή εξελίσσοντας την ήδη υπάρχουσα.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα ακολουθήσει διαδικασία αξιολόγησης για την επιλογή των υποψηφίων. Όσοι επιλεγούν θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντατικά εργαστήρια επιχειρηματικότητας, να λάβουν mentoring, και να γίνουν μέλη μιας δυναμικής επιχειρηματικής κοινότητας που αναπτύσσεται διαρκώς.

Στη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα υλοποιείται από το ACT – American College of Thessaloniki, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, με την ευγενική δωρεά της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative – THI) και την υποστήριξη της εταιρείας From Scratch.
Στην Αθήνα υλοποιείται από το Alba Hub for Entrepreneurship and Development, το κέντρο επιχειρηματικότητας του Alba Graduate Business School, The American College of Greece.

Από την έναρξη του προγράμματος τον Φεβρουάριο του 2014, 644 άτομα επελέγησαν για να παρακολουθήσουν τους 19 προηγούμενους κύκλους στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχοντες παλαιότερων κύκλων του προγράμματος έχουν λάβει χρηματοδοτήσεις για να υλοποιήσουν τις ιδέες τους και έχουν δημιουργήσει ακμάζουσες επιχειρήσεις, χάρη στην υποστήριξη που έλαβαν από το πρόγραμμα.

Ανάμεσα στις εταιρίες που ξεχώρισαν είναι η Moov Exclusive Fitness Studio, ένας σύγχρονος χώρος εκγύμνασης και υγείας, η Botanistas, Φυσικά προϊόντα περιποίησης, η Oratia, παραγωγή αντρικών και γυναικείων εσωρούχων από οργανικό βαμβάκι, η Elektronio, μία startup λύσεων βιώσιμης αστικής κινητικότητας, η Ierax Anaytics, μια εταιρεία έρευνας και ανάλυσης της αγοράς, η Dot2dot, μια εταιρεία πολιτιστικών διαδρομών.

Πληροφορίες για τα μαθήματα

Το VentureGarden ξεκινά με μία εντατική και στοχευμένη εκπαιδευτική περίοδο. Τα μαθήματα θα γίνονται σε τάξη με φυσική παρουσία όλο το Νοέμβριο κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 6μμ-9μμ. Η εκπαίδευση εστιάζει στην κατανόηση όλων των πτυχών που διέπουν την λειτουργία μιας σύγχρονης επιχείρησης, ώστε η επιχειρηματική ιδέα να είναι εφαρμόσιμη και βιώσιμη. Εκπαιδευτές είναι καθηγητές και επιχειρηματίες. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων επιλέγονται οι συμμετέχοντες που μπορούν να επωφεληθούν από το mentoring.

Λήξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων: 15 Οκτωβρίου 2023. Για περισσότερες πληροφορίες και για να συμπληρώσετε την αίτηση επισκεφτείτε το www.venturegarden.gr ή καλέστε στο 2310 398344.

close menu