Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Elon Musk: Το Twitter θα συμμορφωθεί με τους Ευρωπαϊκούς Κανόνες διαφάνειας

Την πρόθεση του να εναρμονιστεί το Twitter με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες που αφορούν στο περιεχόμενο αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, γνωστοποίησε ο Elon Musk, παρά τα σχέδια του να χαλαρώσει τους περιορισμούς.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, o Τιερί Μπρετόν, Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ συναντήθηκε με τον δισεκατομμυριούχο CEO της Tesla τη Δευτέρα.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Ευρωπαίος επίτροπος δήλωσε ότι αυτός και ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla συμφώνησαν σε όλα.

«Για να σας πω την αλήθεια, σίγουρα δεν υπήρξε καμία διαφωνία», είπε ο Μπρετόν σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε στον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες τον περασμένο μήνα, με στόχο να εξαναγκάσει τις τεχνολογικές πλατφόρμες σε καλύτερο περιεχόμενο. Οι κανόνες επικεντρώνονται κυρίως στην κατάργηση παράνομου περιεχομένου όπως τρομοκρατικές αναρτήσεις και ρητορική μίσους, αλλά θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν τους αλγόριθμους των εταιρειών τεχνολογίας για να υποβαθμίσουν επιβλαβείς αναρτήσεις, όπως μηνύματα που παρενοχλούν άλλους ή προωθούν διατροφικές διαταραχές.

Ο Μασκ ευθυγραμμίζεται με την ΕΕ, ειδικά στην ιδέα να γίνουν οι αλγόριθμοι πιο διαφανείς και να απαιτήσουν από τις εταιρείες να έχουν συνεπείς κανόνες σχετικά με την απαγόρευση των χρηστών από τις πλατφόρμες.

«Συμφωνώ με όλα όσα είπες, πραγματικά», είπε ο Μασκ σε μια ανάρτηση βίντεο μετά τη συνάντηση των δύο στο Τέξας τη Δευτέρα. «Νομίζω ότι είμαστε πολύ στην ίδια γραμμή».

close menu