Τεχνολογίες

Ελον Μασκ: Κρυπτογραφημένα μηνύματα και βιντεοκλήσεις στο Twitter

H νέα υπηρεσία για τα άμεσα μηνύματα αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα κιόλας Τετάρτη 10 Μαΐου

Με ανάρτηση του στο Twitter ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας υπηρεσίας που θα επιτρέπει στους χρήστες την ανταλλαγή κρυπτογραφημένων άμεσων μηνυμάτων και ανέφερε ότι σύντομα θα προστεθεί δυνατότητα φωνητικών κλήσεων αλλά και βιντεοκλήσεων «ώστε οι χρήστες να μπορούν να συνομιλήσουν με άλλους ανθρώπους οπουδήποτε στον κόσμο χωρίς να χρειάζεται να τους κάνουν γνωστό τον τηλεφωνικό τους αριθμό». H νέα υπηρεσία για τα άμεσα μηνύματα αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα κιόλας Τετάρτη 10 Μαΐου.

Με τη νέα υπηρεσία οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να απαντούν σε οποιοδήποτε άμεσο μήνυμα και όχι μόνο στο πιο πρόσφατο και να χρησιμοποιούν επίσης οποιοδήποτε emoji για να αντιδρούν σε ένα μήνυμα. Μέχρι σήμερα οι χρήστες μπορούσαν να απαντούν μόνο στο πιο πρόσφατο μήνυμα σε μια συνομιλία άμεσων μηνυμάτων και να αντιδρούν μόνο με συγκεκριμένα emoji.

Η κρυπτογράφηση στα μηνύματα σημαίνει ότι μόνο ο αποστολέας και ο παραλήπτης μπορούν να δουν ένα μήνυμα. Θεωρητικά, το Twitter και ο Μασκ δεν θα μπορούσαν να δουν ή να υποκλέψουν άμεσα μηνύματα μεταξύ ανθρώπων. «Δεν θα μπορώ να δω τα άμεσα μηνύματα σας ακόμα κι αν υπάρχει ένα όπλο στο κεφάλι μου», έγραψε ο Μασκ σε δεύτερη ανάρτηση του μετά την ανακοίνωση της νέας υπηρεσίας.

close menu