Έρευνα & Καινοτομία

Ελληνικός αέρας ‘φύσηξε” στον διαγωνισμό F1 in Schools

Στο Top10 των καλύτερων ομάδων, του 16ου Παγκόσμιου Τελικού  του STEM διαγωνισμού F1 in Schools, κατατάχθηκαν δύο ελληνικές ομάδες, ενώ ακόμα μία βρίσκεται στο Top15.

Συγκεκριμένα, η Prismatic, ομάδα συνεργασίας αποτελούμενη από μαθητές από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνόπουλου και από το 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών, κατετάγη 7η, ενώ η ίδια ομάδα σημείωσε και τον 1ο ταχύτερο χρόνο (1.014 sec) στους αγώνες πίστας και συμμετείχε στους τελικούς των αγώνων knock out κερδίζοντας την δεύτερη θέση.

Στην 9η θέση κατατάχθηκε η Hyperion Racing team, ομάδα συνεργασίας αποτελούμενη από μαθητές από το λύκειο του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή στην Παλλήνη συνεχίζοντας την παράδοση της καλής παρουσίας και των δυο σχολείων στους Παγκόσμιους Τελικούς.

Τις ελληνικές ομάδες συνεχάρη για την παρουσία τους ο εθνικός συντονιστής του προγράμματος F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο, Δημήτρης Πολυματίδης, επισημαίνοντας -μεταξύ άλλων- ότι «η διάκριση αυτή δικαιώνει τη συνεχόμενη προσπάθεια για τη διοργάνωση του διαγωνισμού στην Ελλάδα και απέδειξε τις τεράστιες δυνάμεις που έχει η χώρα μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παγκόσμια πρωταθλήτρια ανακηρύχθηκε η ομάδα Britannia Red από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στη 2η θέση αναδείχθηκε η ομάδα Quintolux από την Ιρλανδία και στην 3η η ομάδα Nebula από την Αυστραλία.

Στη 14η θέση κατατάχθηκε η Olympian Racing, μια ομάδα συνεργασίας αποτελούμενη από μαθητές από το Αρσάκειο Εκάλης και από το 2ο Ενιαίο Λύκειο Αλίμου. Επίσης, η ίδια ομάδα κέρδισε το βραβείο Digital Media Award και ήταν προτεινόμενη για το βραβείο Sponsorship & Marketing Award.

close menu