Startups

EIT Digital Venture Incubation Program 2024 Demo Day

Επτά επιλεγμένες startups παρουσιάζονται στην Demo Day του προγράμματος επιτάχυνσης που διοργανώνουν το EIT Digital και το Found.ation, στις 25 Ιουλίου

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου στις 17:30, οι επτά ομάδες που συμμετέχουν στη φετινή έκδοση του EIT Digital Venture Incubation Program θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους και την πρόοδο που έκαναν μέσα από το πρόγραμμα, σε μια διαδικτυακή Demo Day ανοικτή προς κοινό, επενδυτές και δημοσιογράφους. Για την παρακολούθησή της αρκεί να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο.

Για έβδομη συνεχή χρονιά, το Found.ation υλοποιεί το EIT Digital Venture Incubation Program (East Balkans) με την υποστήριξη του EIT Digital, του κορυφαίου ευρωπαϊκού οργανισμού για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Αυτό το μοναδικό πρόγραμμα επιτάχυνσης υποστηρίζει ουσιαστικά τις πολύ πρώιμες startups που δεν έχουν ακόμη νομική σύσταση, σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη. Το Found.ation, ως στρατηγικός συνεργάτης του παραρτήματος Ανατολικών Βαλκανίων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας, σχεδιάζει και υλοποιεί πλήρως το πρόγραμμα επιτάχυνσης, ενδυναμώνοντας το τοπικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας.

Οι 8 μέντορες που συμμετείχαν στο φετινό πρόγραμμα υποστήριξαν και καθοδήγησαν ομάδες καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος μέχρι το Demo Day είναι οι: Mathilda Nathan, Χάρης Μιχαηλίδης, Βασίλης Μπόλης, Γιώργος Μπορέτος, Γιώργος Αυγενάκης, Κωνσταντίνος Καρακασιλιώτης, Μάγκυ Κοντού και Νίκος Αραπκουλές.

Στην αρχή του προγράμματος, τον Ιούνιο, οι ομάδες είχαν λάβει μέρος σε ένα διήμερο Bootcamp με workshops και ομιλίες που πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως. Οι 7 εκπαιδευτές που συμμετείχαν στο bootcamp είναι οι: Αντώνης Λιβιεράτος, Αντώνης Πρέντζας, Ηλίας Αλεξάκης, Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, Ιωάννης Παπίκας, Θάνος Λεοντάρης και Κώστας Μπίσας.

Για το διάστημα των εβδομάδων που ακολούθησαν μέχρι την Demo Day, οι startups είχαν τακτική και ουσιαστική στήριξη από τους mentors που τους ανατέθηκαν, ευκαιρίες δικτύωσης με έμπειρα στελέχη της αγοράς, καθώς και τη δυνατότητα παρακολούθησης webinars για μια ποικιλία σχετικών με τις δραστηριότητές τους θεμάτων. Οι 4 εκπαιδευτές που συμμετείχαν στα στα webinars, εξοπλίζοντας τις συμμετέχουσες startups με τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις για την επιτυχία τους είναι οι: Αναστασία Τερζίδου, Mathilda Nathan, Γιάννης Παπαδόπουλος και Αλέξανδρος Rosso.

Οι επτά ομάδες είναι οι εξής:

  • Primus AI: Λύσεις Serverless Computing για ανάπτυξη εφαρμογών χωρίς διαχείριση υποδομών.
  • glimpseAI: Φορητή συσκευή για άτομα με προβλήματα όρασης που ενισχύει την περιβαλλοντική τους αντίληψη.
  • meetie-app: Εφαρμογή αναζήτησης συγκάτοικων με προηγμένους αλγόριθμους για καλύτερη συμβατότητα.
  • VizionCrafft: Συσκευές υποβοήθησης για άτομα με προβλήματα όρασης, συνδυάζοντας AI και αναγνώριση εικόνας.
  • tecnoesis: Langdesk, εφαρμογή αναζήτησης μεγάλων όγκων δεδομένων με φυσική γλώσσα.
  • Highr Technologies: Πλατφόρμα σύνδεσης για αναζητούντες εργασία, εργοδότες και ελεύθερους επαγγελματίες.
  • Hobbydetective: Online πλατφόρμα για εύρεση χόμπι, εκδηλώσεων και ευκαιριών εθελοντισμού.

Κάθε ομάδα έλαβε αρχική επιχορήγηση €5.000 για την ανάπτυξη ενός Ελάχιστα Βιώσιμου Προϊόντος (MVP). Με την ολοκλήρωση της νομικής σύστασης, θα λάβουν επιπλέον €10.000 η καθεμία, ενώ μπορούν να διεκδικήσουν επιπλέον χρηματοδότηση έως €15.000 εκπληρώνοντας συγκεκριμένα κριτήρια.

Σημειώνεται πως από την έναρξη του προγράμματος EIT Digital Venture Program μέχρι και την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου, υπολογίζεται πως 55 early stage startups από την Ελλάδα και την περιοχή των ανατολικών Βαλκανίων έχουν λάβει σημαντική χρηματοδότηση και ουσιαστική υποστήριξη.

close menu