Τοπική Αυτοδιοίκηση

«Δήμαρχος της Τετραετίας» o δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, στα OTA Awards

Ο κ. Φραγκάκης διακρίθηκε ανάμεσα στους δημάρχους των 332 Δήμων της χώρας,  από μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 100 μέλη

Καλύτερος δήμαρχος της χώρας για την τετραετία 2019 – 2023 αναδείχθηκε ο δήμαρχος Χάλκης, Ευάγγελος Φραγκάκης, στα βραβεία της τοπικής αυτοδιοίκησης OTA Awards.

Ο κ. Φραγκάκης διακρίθηκε ανάμεσα στους δημάρχους των 332 Δήμων της χώρας,  από μια ανεξάρτητη κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 100 μέλη που εκπροσωπούσαν τον Ακαδημαϊκό, τον Πολιτικό αλλά και τον Επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας με πολύχρονη εμπειρία αλλά και βαθιά γνώση του αντικειμένου των υποψηφιοτήτων που κλήθηκαν να αξιολογήσουν. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής ήταν η κ. Ρογκάκου Αλεξάνδρα, Αναπληρώτρια Διοικήτρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Η τελετή βράβευσης διεξήχθη στο Ζάππειο Μέγαρο, με το νησί της Χάλκης να ξεχωρίζει αποδεικνύοντας καθημερινά ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που ενώνει την διοίκηση με την πολιτική και το κράτος με την κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Χάλκης στον λόγο του κατά την βράβευση ευχαρίστησε τους συνεργάτες του για την σκληρή καθημερινή δουλεία τους, την οικογένεια του που στηρίζει τα βήματα του και την κοινωνία της Χάλκης που στέκει γενναία, τα καλοκαίρια και τους σκληρούς χειμώνες και υψώνει την ελληνική σημαία στην άκρη της πατρίδας μας.

«Το νησί της Χάλκης έχει μια βροντερή παρουσία και αποδεικνύει καθημερινά ότι η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που ενώνει τη διοίκηση με την πολιτική και το κράτος με την κοινωνία. Αποτελεί παράδειγμα για ολόκληρη την χώρα μας και φανερώνει ότι η ακρίτες νησιώτες έχουν ψυχή και σθένος. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου για την σκληρή καθημερινή δουλειά τους, την οικογένειά μου που στηρίζει τα βήματα μου και την κοινωνία της Χάλκης που στέκει γενναία τα καλοκαίρια και τους σκληρούς χειμώνες και υψώνει την ελληνική σημαία στην άκρη της πατρίδας μας», δήλωσε ο κ. Φραγκάκης παραλαμβάνοντας το βραβείο του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Χάλκης απέσπασε επίσης και τα ακόλουθα βραβεία: 1ο βραβείο στην κατηγορία «κοινωνική αλληλεγγύη & συνοχή» για την ενεργειακή κοινότητα Χάλκης «Κάλχιον», 1ο βραβείο στην κατηγορία «Ενέργεια» για το Πράσινο Νησί της Χάλκης, 1ο βραβείο στην κατηγορία «Βιώσιμη κινητικότητα – Μεταφορές» για την δράση «Electric one», 2ο βραβείο στην κατηγορία «Περιβάλλον – Κλιματική αλλαγή» για την Χάλκη 1o Gr- Eco Island, 2ο βραβείο στην κατηγορία «Ενέργεια» για την Ενεργειακή Κοινότητα «Κάλχιον».

close menu