Υγεία

Διαψεύδει ο Άδωνις Γεωργιάδης την επιβολή «φόρου αμαρτίας»

Το ενδεχόμενο να επιβληθεί φόρος σε επιβλαβή για την υγεία αγαθά σχολίασε ο υπουργός Υγείας

Απάντηση σε δημοσίευμα της Αυγής ότι εξετάζεται η υποβολή «φόρου αμαρτίας» προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η Υγεία, έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο Open.

Η εφημερίδα υποστήριξε ότι εξετάζεται η επιβολή του συγκεκριμένου φόρου που θα αφορά αγαθά τα οποία θεωρούνται επιβλαβή για την υγεία, με σκοπό, αφενός, να μειωθεί η κατανάλωσή τους από τον πληθυσμό και, αφετέρου, να βρεθεί πηγή εσόδων για το σύστημα Υγείας. Πρόκειται για ρύθμιση που υποστηρίζουν φορείς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Με έχετε ακούσει εμένα να λέω ποτέ τέτοιο πράγμα; Έχω εγώ αρμοδιότητα να βάζω φόρους; Δεν έχω αρμοδιότητα ούτε να βάζω ούτε να βγάζω, γενικά δεν έχω αρμοδιότητα στους φόρους», σημείωσε ο υπουργός.

Επεσήμανε παράλληλα ότι «σε πολλές χώρες υπάρχει τέτοιος φόρος. Ονομάζεται ο “φόρος της αμαρτίας”. Μπαίνει συνήθως στη ζάχαρη, στο αλάτι, στο αλκοόλ και στον καπνό. Και υπάρχουν απόψεις, π.χ. ο ΠΟΥ το έχει εισηγηθεί και για την Ελλάδα και για άλλες χώρες, να μπει τέτοιος φόρος σε όσα έχουν υπερβολικό αλάτι, υπερβολική ζάχαρη, υπερβολικό αλκοόλ, καπνό», συμπλήρωσε.

close menu