Πολιτική

Χρήστος Γιαννούλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Φρου φρου και αρώματα το 112

Σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης αναφερόμενος στην υπηρεσία πολιτικής προστασίας 112 τη χαρακτήρισε “φρου φρου και αρώματα” προκαλώντας την αντίδραση του συνομιλητή του Μακάριου Λαζαρίδη, βουλευτή της ΝΔ.

Ο χαρακτηρισμός αυτός για το 112 έγινε από τον κ. Γιαννούλη ενώ ο κ. Λαζαρίδης αναφέρονταν στο γεγονός ότι «η κυβέρνηση πήρε τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και την έκανε υπουργείο, την πήρε από ένα κτήριο που αν ήταν στις μέρες μας δεν ξέρω τι θα συνέβαινε».

«Λειτουργήσαμε το 112, αυξήσαμε το προσωπικό» πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ακούγεται να λέει «φρου φρου κι αρώματα».

Τι είναι το 112

Το 112 αποτελεί μια ολοκληρωμένη υπηρεσία επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης, η οποία περιλαμβάνει εισερχόμενο και εξερχόμενο σκέλος. Ως προς το εισερχόμενο σκέλος, μπορούμε να καλέσουμε δωρεάν το 112 σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οπουδήποτε στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Ως προς το εξερχόμενο σκέλος, μπορούμε να λάβουμε προειδοποίηση μέσω διαφόρων τεχνολογιών και καναλιών επικοινωνίας, για επαπειλούμενο ή εν εξελίξει καταστροφικό συμβάν ή επικίνδυνη κατάσταση που συνιστά άμεση απειλή για τη ζωή, την υγεία ή την ασφάλειά σας, προκειμένου να λάβουμε οδηγίες για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.

Η κλήση στο 112 από κινητό τηλέφωνο ή η αποστολή μηνυμάτων SMS προς το 112, παρέχει τη δυνατότητα ακριβούς εντοπισμού της γεωγραφικής θέσης του καλούντος μέσω της τεχνολογίας Advanced Mobile Location. Δυνατότητα αποστολής γραπτών μηνυμάτων προς το 112 με την ακριβή θέση του καλούντος παρέχει, επίσης, η εφαρμογή gov.gr.

ο 112 λειτουργεί σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, είτε παράλληλα με τους εθνικούς αριθμούς κλήσης έκτακτης ανάγκης, είτε ως ο μοναδικός αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμος αριθμός για τους πολίτες που ταξιδεύουν εντός της ΕΕ και έρθουν αντιμέτωποι με καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο εξωτερικό. Λειτουργεί επίσης σε μερικές χώρες εκτός ΕΕ, όπως η Ελβετία και η Νότια Αφρική.

Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς τη μεγάλη χρησιμότητα και κρισιμότητα της συγκεκριμένης υπηρεσίας ειδικά όταν αναβαθμιστεί στην εξερχόμενη επικοινωνία περιλαμβάνοντας και συγκεκριμένες οδηγίες διαφυγής για παράδειγμα από μια περιοχή.

close menu