Τεχνολογίες

Βασίλης Κορκίδης: Οι «πράσινες» τεχνολογίες θα αναγεννήσουν τον ναυπηγικό τομέα

«Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, όχι μόνο στηρίζει χωρίς καμία επιφύλαξη το νομοσχέδιο εξυγίανσης, αλλά θα σταθεί αρωγό, τόσο στη συνεργασία εργαζόμενων και επενδυτή να διασώσουν το ναυπηγείο Ελευσίνας, όσο και στη γενικότερη προσπάθεια αναγέννησης του ναυπηγικού τομέα της χώρας μας».

Αυτό διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης την αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων Ναυπηγείου Ελευσίνας (Σ.Ε.Ν.Ε.), με την οποία συναντήθηκε στα γραφεία του επιμελητηρίου και συζήτησαν για την έναρξη ενός κύκλου επιμόρφωσης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν με το σωματείο οι εξελίξεις αναφορικά με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ενώ γνωστοποίησαν στον κ. Κορκίδη τη βούληση της συντριπτικής πλειονότητας των μελών του σωματείου να στηρίξουν το σχέδιο εξυγίανσης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε ακόμη η ανάγκη επικαιροποίησης του γνωσιακού πεδίου των εργαζόμενων στο ναυπηγείο και προτάθηκε η ενεργοποίηση, σε συνεργασία με το ΕΒΕΠ, ενός κύκλου επιμόρφωσης σε όλο το εύρος των επιμέρους ειδικών επαγγελμάτων, όπως τεχνίτες μετάλλου, αμμοβολιστές, μηχανουργοί, ηλεκτρολόγοι, μαραγκοί, μανουβραδόροι, πυροσβέστες, τεχνίτες σκαφών από συνθετικές ύλες και τεχνίτες «πράσινων τεχνολογιών».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπογράμμισε τη σημασία της προσπάθειας για την επαναλειτουργία των ναυπηγείων, τονίζοντας το γεγονός ότι η συσσωρευμένη τεχνογνωσία, που διαθέτει το προσωπικό των ναυπηγείων, αποτελεί εχέγγυο για τη δυναμική επαναφορά ενός τομέα μείζονος σημασίας για την εθνική οικονομία, αλλά και τη στήριξη της ισχυρότερης ναυτιλίας στον κόσμο.

Παράλληλα υπογράμμισε τη σημασία της διαρκούς επιμόρφωσης, καθώς, η τεχνολογία σήμερα, όπως ανέφερε, ιδιαίτερα στον ναυπηγικό – ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα, κάνει «άλματα» με έμφαση στις «πράσινες τεχνολογίες», δεδομένης της τάσης ο παγκόσμιος στόλος να γίνει σταδιακά «πράσινος» και, άρα, φιλικότερος στο θαλάσσιο περιβάλλον, και όχι μόνο, με τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος.

close menu