Οικονομικά αποτελέσματα

Αύξηση 22% στα έσοδα του Twitter το τελευταίο τρίμηνο του 2021

Τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του 2021 ανακοίνωσε το Twitter την Πέμπτη, τα οποία ωστόσο δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών όσον αφορά τα κέρδη, τα έσοδα και την αύξηση των χρηστών. Οι μετοχές του ενισχύονται 4,5% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Οπως μετέδωσε το CNBC, τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 33 σεντ, έναντι πρόβλεψης για 35 σεντ, σύμφωνα με έρευνα της Refinitiv σε αναλυτές. Τα έσοδα έφτασαν στα 1,57 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι προσδοκίας για 1,58 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Refinitv – ήταν ωστόσο 22% υψηλότερα σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων (mDAUs – στους οποίους προβάλλονται διαφημίσεις) ήταν 217 εκατομμύρια έναντι πρόβλεψης για 218,6 εκατομμύρια, σύμφωνα με το StreetAccount – ενισχύθηκαν ωστόσο κατά 13% σε ετήσια βάση.

Η εταιρεία παρείχε guidance εσόδων για το επόμενο τρίμηνο που κυμαίνονται από 1,17 δισεκατομμύρια δολάρια έως 1,27 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι αναλυτές περίμεναν περίπου 1,26 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Refinitv.

Το Twitter ανακοίνωσε επίσης ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το μισό από αυτό θα είναι μια επιταχυνόμενη επαναγορά μετοχών με τα υπόλοιπα να επαναγοράζονται με την πάροδο του χρόνου, όπως ενημέρωσε η εταιρεία.

Όπως σχολιάζουν οι New York Times, τα αποτελέσματα τριμήνου είχαν μικτή εικόνα, καθώς δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ το δίκτυο προέβλεψε ότι θα καταγράψει ζημία το τρέχον τρίμηνο.

close menu