Έργα - Εγκαταστάσεις

Αρχίζει η “μήτηρ των μαχών” στους έξυπνους μετρητές. Τέσσερις οι διεκδικητές

Τις προσεχείς μέρες θα ανοιχτούν οι προσφορές των τεσσάρων σχημάτων, των σχήματα Protasis, Itron, Iskraemeco και Elster (Honeywell), που διεκδικούν την προμήθεια 360 χιλιάδων «έξυπνων μετρητών» στον ΔΕΔΔΗΕ και συμμετέχουν παράλληλα και στο διαγωνισμό των 7,5 εκατ. μετρητών.

Οι πρώτοι 360 χιλ. ψηφιακοί μετρητές θα τοποθετηθούν το 2024. Στόχος του ΔΕΔΔΗΕ είναι να επιταχύνει την τοποθέτηση των πρώτων μετρητών και να ξεκινήσει άμεσα η εγκατάστασή τους. Η εγκατάσταση των 7,5 εκατ. μετρητών θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2030.

Οι πρώτες εγκαταστάσεις και τα οφέλη

Με τους ψηφιακούς μετρητές οι καταναλωτές θα παρακολουθούν τη χρήση ενέργειας σε πραγματικό χρόνο, εξοικονομώντας ενέργεια και προγραμματίζοντας τις δραστηριότητές τους. Επίσης να συμμετέχουν σε οικονομικά προγράμματα ενέργειας και να έχουν απόλυτη ακρίβεια στον έλεγχο της αξίας της κατανάλωσης τους.

Οι ανάδοχοι του μικρού διαγωνισμού (μπορεί να είναι και πάνω από ένας) θα εγκαταστήσουν άμεσα τους μετρητές μέχρι το τέλος του χρόνου, ίσως και λίγο μετά. Θα προηγηθούν Οργανισμοί του Δημόσιου Τομέα και ενεργοβόρες Επιχειρήσεις. Οι νέοι μετρητές θα διευκολύνουν τον ΔΕΔΔΗΕ στον εντοπισμό απωλειών και ρευματοκλοπών, δημιουργώντας πιο απλό περιβάλλον παροχής υπηρεσιών.

close menu