Διεθνή

Αποκαταστάθηκε η λειτουργία των υπηρεσιών της Apple

Αποκαταστάθηκαν οι υπηρεσίες της Apple που είχαν ξαφνικά διακοπεί το απόγευμα της 21ης Μαρτίου από προβλήματα που εντοπίστηκαν σε εσωτερικές σελίδες της εταιρείας. Όπως μεταδίδει το Reuters η Apple ενημέρωσε ότι όλες οι υπηρεσίες της, συμπεριλαμβανομένων των App Store, Apple Arcade, Music και Maps, έχουν επανέλθει σε κανονική λειτουργία μετά τη διακοπή που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα,

Χιλιάδες χρήστες δεν είχαν πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

Η σελίδα της Apple για την κατάσταση των υπηρεσιών της έδειξε 11 διακοπές σε διαφορετικές υπηρεσίες, σημειώνοντας ότι η εταιρεία έχει ξεκινήσει να εξετάζει το θέμα και κάποιες υπηρεσίες μπορεί να λειτουργούν με καθυστέρηση ή να μην είναι διαθέσιμες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Downdetector.com, περισσότεροι από 4.000 χρήστες ανέφεραν προβλήματα με τη χρήση της υπηρεσίας Apple Music, ενώ σχεδόν 4.000 ανέφεραν προβλήματα με το iCloud. Προβλήματα καταγράφηκαν επίσης στην υπηρεσία “find my iPhone”, στο Apple store, τους χάρτες και την υποστήριξη.

Σύμφωνα εξάλλου με το Bloomberg News προβλήματα εντοπίστηκαν και στις εσωτερικές ιστοσελίδες της εταιρείας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Apple ενημέρωσε το προσωπικό της ότι η διακοπή προκλήθηκε από το σύστημα ονομάτων τομέα (DNS) που αντιστοιχεί τις διευθύνσεις των ιστοσελίδων με τον σωστό σέρβερ.

Σε έναν αριθμό παρόμοιων περιστατικών το προηγούμενο έτος, θέματα με το DNS προκάλεσαν εκτεταμένες διακοπές σε πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook και το Instagram, και “έριξαν” ιστοσελίδες αεροπορικών εταιρειών για τραπεζών για πολλές ώρες.

close menu