Επικαιρότητα

Απειλητικά e-mail για βόμβες σε 35 σχολεία της Αττικής – Εστάλη από τη Ρωσία λέει η ΕΛΑΣ

Οι αρχές εκτιμούν ότι το μπαράζ των απειλητικών μηνυμάτων στα σχολεία της Αττικής εστάλη από ηλεκτρονική διεύθυνση στη Ρωσία

Αποδέκτες απειλητικών e-mail για τοποθέτηση βόμβας έγιναν τουλάχιστον 35 σχολεία της Αττικής το πρωί της Τετάρτης .

Το μπαράζ των απειλητικών e-mail εστάλη σε πολλά σχολεία στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, μεταξύ των οποίων στον Γέρακα, το Αιγάλεω και το Χαϊδάρι, κάποια εκ των οποίων είναι μάλιστα κλειστά αυτές τις ημέρες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα απειλητικά μηνύματα εστάλησαν από ηλεκτρονική διεύθυνση του εξωτερικού.

Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για φάρσα και ότι τα μηνύματα εστάλησαν από τη Ρωσία. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για το θέμα..

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει:

«Σήμερα το πρωί μεγάλος αριθμός σχολείων έγιναν αποδέκτες πανομοιότυπου μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με απειλητικό περιεχόμενο.

Το μήνυμα εμφαίνεται να προέρχεται από χώρα του εξωτερικού, ενώ η  μαζικότητα αποστολής του, ακόμη και σε σχολικές μονάδες οι οποίες σήμερα δεν λειτουργούν, καταδεικνύει ότι σκοπός του μηνύματος είναι η δημιουργία αναστάτωσης και ο κλονισμός του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, από την Ελληνική Αστυνομία υπήρξε άμεση κινητοποίηση, ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τις σχολικές μονάδες να πραγματοποιηθεί ο σχετικός έλεγχος, ενώ ήδη η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του αποστολέα.

Η ασφάλεια των πολιτών και ιδίως της μαθητικής κοινότητας αποτελεί κύριο μέλημα και πρώτιστη προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία και προς τον σκοπό αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη του δράστη».

Σημειώνεται ότι από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας τονίζεται ότι από την πρώτη στιγμή που υπήρξε ενημέρωση για το συμβάν κινήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες και ότι όλα δείχνουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

close menu