Πληροφορική

Ανοιχτή επιστολή της ΕΠΕ για την αναστολή των υπαλλήλων Πληροφορικής που υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας

Ανοιχτή επιτολή στην οποία διατυπώνει προβληματισμούς για την παράταση της αναστολής εργασίας των υπαλλήλων Πληροφορικής που υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας και τον διαχωρισμό τους από αντιστοιχους υπαλλήλους του υπουργείου που εργάζονται σε διαφορετικές υπηρεσίες, διατυπώνει με ανοιχτή επιστολή της η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας.

Όπως αναφέρει η επιστολή:

“Αξιότιμες Κυρίες / Αξιότιμοι Κύριοι,

Η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας, ως επιστημονικό και επαγγελματικό σωματείο όλων των Πληροφορικών, τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της ενημέρωσης και του εμβολιασμού για την αποτελεσματική προστασία της δημόσιας υγείας.

Ωστόσο, παρατηρούμε ότι παρατείνεται η αναστολή εργασίας Πληροφορικών που ενδεχομένως μπορούν να εργαστούν εξ’ αποστάσεως. Πάνω σ’ αυτό το θέμα, θα θέλαμε να σας θέσουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

Ποιο είναι το σκεπτικό βάσει του οποίου δεν εξαιρούνται από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, εργαζόμενοι Πληροφορικοί στον τομέα Υγείας, των οποίων τα καθήκοντα και οι κτιριακές εγκαταστάσεις είναι τέτοιες που δεν έχουν απολύτως καμία επαφή με ασθενείς ή ιατρονοσηλευτικό υλικό; Γιατί διαφοροποιείται το σκεπτικό αυτό σε σχέση με τους εργαζόμενους Πληροφορικούς σε άλλες σημαντικές για το δημόσιο συμφέρον υπηρεσίες (π.χ. Υπουργείο Υγείας, ΥΠΕ, Στρατός, Αστυνομία κτλ) οι οποίοι εξαιρούνται από τον Ν.4820/21;

Γιατί δεν αξιοποιείται η εξ’ αποστάσεως εργασία στην περίπτωση που οι κτιριακές εγκαταστάσεις ή/και τα καθήκοντα είναι τέτοια που ευνοούν την διάδοση του ιού; Πρότασή μας είναι να εφαρμόζεται η τηλεργασία όπου μπορεί να εφαρμοστεί.

Τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο Υγείας ως προς το καθεστώς εργασίας του ανεμβολίαστου προσωπικού και του τρόπου επιστροφής στα καθήκοντά τους, ειδικότερα σε σχέση με τους Πληροφορικούς που υπηρετούν στο ΕΣΥ, ανεξάρτητα από την παράταση του καθεστώτος αναστολής και δεδομένου ότι ο αρμόδιος υπουργός πριν λίγες μέρες (21/3/2022), δήλωσε ότι: «Η παράταση της αναστολή τους θα είναι σε διάταξη Νομοσχεδίου που θα κατέβει τώρα -σήμερα αύριο- δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο ΕΣΥ εάν δεν εμβολιαστούν»;

Ευχαριστούμε και παραμένουμε στη διάθεσή σας.

Για το ΔΣ της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας

Η Πρόεδρος Χαρά Ξανθάκη

Ο Γενικός Γραμματέας Χάρης Γεωργίου”

close menu