Επιχειρήσεις

altoValue: Η πρώτη εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών στη Ν. Ευρώπη

«Η altoValue είναι η πρώτη εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών στη Νότια Ευρώπη που τα τελευταία δυο χρόνια καθοδηγεί κορυφαίες και ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες προς την επίτευξη των στρατηγικών τους στόχων, μέσα από τον μετασχηματισμό και τη βελτίωση της απόδοσης των στελεχών τους με βάση τα – OKRs».

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση ενώ γνωστοποιείται ότι η εταιρεία υιοθετεί μια στρατηγική εξωστρέφειας επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Υπενθυμίζεται ότι τα Objective & Key Results – OKRs είναι διεθνώς το πιο επιτυχημένο Business Management & Continuous Performance Management Framework που χρησιμοποιείται από Google, Amazon, Nike, IKEA, Netflix και χιλιάδες άλλες εταιρείες.

Οι ιδρυτές της altoValue, Μάνος Κουμαντάκης και Σταύρος Γιαννέτσος, όπως αναφέρεται, συνδύασαν την πολυετή εμπειρία τους σε περισσότερες από 100 εταιρείες, 40 χώρες και 3 ηπείρους, στους τομείς του Strategy & Business Transformation, σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας μια πρωτοποριακή και ευέλικτη μεθοδολογία υλοποίησης στρατηγικής (strategy execution), το OKRs-driven Management Framework.

Ακόμη, σημειώνεται πως, με τη χρήση του OKRs-driven Management Framework, οι εταιρείες διασφαλίζουν τον εποπτικό έλεγχο του συνόλου των στόχων και των ενεργειών τους, επιδιώκοντας σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης, μείωση δαπανών, υψηλό επίπεδο συντονισμού ομάδων, καθώς και σε μεγάλο βαθμό ικανοποίηση και αφοσίωση του προσωπικού τους στο εταιρικό όραμα.

Συγκεκριμένα, οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες που παρέχει η altoValue μέσα από το OKRs-driven Management Framework εντάσσονται στους παρακάτω πυλώνες:

Strategic Focus: Υποστήριξη των εταιρειών στον προσδιορισμό ενός πλήρους 3ετούς ή 5ετούς Στρατηγικού Πλάνου

Agile Annual Planning: Καθοδήγηση των ανώτερων διοικητικών ομάδων στον ορισμό τόσο των ετήσιων OKRs, όσο και των απαραίτητων επιχειρησιακών στόχων (Operational Goals) και των KPIs

Execution Engagement: Καθοδήγηση στην υλοποίηση της βέλτιστης Στρατηγικής της εταιρείας (strategy execution) μέσω των OKRs και συνεργασία με το τμήμα HR για τον σχεδιασμό ενός Continuous Performance Management System

Executive Empowerment: Παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την ενδυνάμωση και επαγγελματική εξέλιξη C-level στελεχών. Ταυτόχρονα, η ομάδα της altoValue αποτελεί ιδρυτικό μέλος του παγκόσμιου OKR Coaches Network και στα δυο χρόνια λειτουργίας της έχει ήδη καθοδηγήσει και εκπαιδεύσει με επιτυχία πάνω από 1500 στελέχη σε δεκάδες εταιρείες όπως: Qualco Group, ThinkDigital Group, Boussias, Pressious Arvanitidis, Diastasis κ.ά. Παράλληλα, υιοθετεί μια στρατηγική εξωστρέφειας επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Founder, Senior Business Transformation Consultant & OKRs Coach της altoValue, Μάνος Κουμαντάκης, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό σήμερα, σε μια πραγματικότητα τόσο ρευστή και συνάμα τόσο πρωτόγνωρη, οι επιχειρήσεις να βελτιστοποιούν και να απλοποιούν τις διαδικασίες και τον τρόπο λειτουργίας τους. Το OKRs-driven Management Framework© είναι η πρωτοπόρα μεθοδολογία που για πρώτη φορά στη χώρα μας μέσα από προσωποποιημένες υπηρεσίες Στρατηγικής, συμβάλλει σημαντικά στην σταδιακή ενίσχυση core επιχειρησιακών δεικτών».

Από τη πλευρά του ο CoFounder, Senior Strategy Consultant & OKRs Coach, Σταύρος Γιαννέτσος, ανέφερε σχετικά: «Οι εταιρείες που υιοθετούν την κουλτούρα των OKRs αποκτούν ένα ακλόνητο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά σε ένα μάλιστα, διαρκώς μεταβαλλόμενο πολιτικό-οικονομικό περιβάλλον. Πρόβλεψή μας, λοιπόν, είναι πως μέχρι το 2025 πάνω από το 50% των fast-growing εταιρειών θα δουλεύουν με OKRs.».

close menu