Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Η Κύπρος προοδεύει και δημιουργεί σημαντικές συνεργασίες με τη χώρα μας

Για την Ελλάδα η οποία έχει μετατραπεί σε μία χώρα επενδύσεων και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη πλέον των ξένων επενδυτών, λόγω της σοβαρής προσπάθειας που έχει κάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τελευταία χρόνια, μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στο 18th Annual Economist Cyprus Summit.

Ο ίδιος σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, ξεκίνησε την ομιλία λέγοντας ότι: «Η Κύπρος και η Ελλάδα είναι ένα» και τόνισε τη χαρά του που η Κύπρος προοδεύει και δημιουργεί σημαντικές συνεργασίες με τη χώρα μας.

Στη συνέχεια, δήλωσε ότι η Ελλάδα επί της κυβερνήσεως του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει καταλάβει την αξία των επενδύσεων για την οικονομία, τόνισε μάλιστα ότι σύντομα θα ανακοινωθούν εντυπωσιακές επενδύσεις που θα ευνοήσουν περαιτέρω την Ελλάδα.

Επισήμανε ακόμη ότι: «Η Ελλάδα έχει αλλάξει την εικόνα της στο εξωτερικό και από ένα πρόβλημα που αποτελούσε για τους ξένους επενδυτές, πλέον, είναι μια χώρα που προσελκύει επενδύσεις, καθώς φαίνεται ότι σέβεται και το χρόνο και τα χρήματά τους».

Πρόσθεσε ότι αυτή η μεγάλη πρόοδος φυσικά δεν θα μπορούσε να γίνει μόνη της, καθώς σε αυτή συνέβαλαν σημαντικά ο ψηφιακός μετασχηματισμός που προώθησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το υπουργείο περιβάλλοντος, αλλά κυρίως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αποτέλεσε τον «απόλυτο διαφημιστή της επενδυτικής Ελλάδας».

Κλείνοντας, τόνισε ότι η συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας θα οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες επενδύσεις, πέρα από το EuroAsia Interconnector και τον Eastmed που αποτελούν φοβερά έργα και πρόκειται να συμβάλουν ενεργά στην οικονομία των χωρών μας και να αλλάξουν ριζικά τις γεωπολιτικές ισορροπίες στη Μεσόγειο.

close menu