Ψηφιακός Μετασχηματισμός

30.000 ψηφιακά ραντεβού για τις νέες ταυτότητες την 1η ημέρα λειτουργίας του id.gov.gr

Όπως διευκρινίζεται από το αρμόδιο υπουργείο κάθε μέρα ανοίγουν και νέα ραντεβού με βάση τη διαθεσιμότητα, όπως ορίζεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Η πλατφόρμα για την έκδοση ή την αντικατάσταση των νέων δελτίων ταυτότητας άνοιξε το πρωί της Δευτέρας και ήδη κλείστηκαν συνολικά 30.000 ραντεβού κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της . Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Ψηφιακής Μεταρρύθμισης τα ψηφιακά ραντεβού κλείστηκαν από τις 8.30 το πρωί που άνοιξε η πλατφόρμα και μέχρι τις 12.00 τα μεσάνυχτα μέσω του id.gov.gr.

Όπως διευκρινίζεται από το αρμόδιο υπουργείο κάθε μέρα ανοίγουν και νέα ραντεβού με βάση τη διαθεσιμότητα, όπως ορίζεται το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μέσω του id.gov.gr οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίζουν ψηφιακά τα ραντεβού τους, με τη διαθεσιμότητα να ξεκινά από την Τρίτη 26/9/23, για την έκδοση νέων τύπου ταυτοτήτων ή την αντικατάστασή τους λόγω μεταβολής των στοιχείων, λήξης ισχύος, φθοράς ή παλαιότητας.

Η πλατφόρμα υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η είσοδος των πολιτών γίνεται με τη χρήση των κωδικών Taxisnet.

close menu