Εκδηλώσεις

2ο Φόρουμ της ΗΕΤiΑ: Η μεγαλύτερη Συνάντηση του Ελληνικού Οικοσυστήματος για την Έρευνα και την Τεχνολογία

Το 2ο Φόρουμ της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αναδυόμενων Τεχνολογιών (ΗΕΤiΑ) φιλοδοξεί να αναδείξει το οικοσύστημα καινοτομίας στην χώρα μας και να αποτελέσει τόπο ανταλλαγής ιδεών και συνεργασίας των κορυφαίων επιχειρήσεων προηγμένης τεχνολογίας. Πραγματοποιείται στις 7 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Με άξονα τον ρόλο που η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει στη “βαθιά τεχνολογία” της Ευρώπης, οι θεματικές του συνεδρίου καλύπτουν σημαντικά και επίκαιρα θέματα όπως: Αυτονομία της ΕΕ σε chips και European Chips Act, Υποδομές για “Έξυπνες” πόλεις και Πράσινη Μετάβαση, εφαρμογές Digital Twin εφαρμογές και Ελληνική Βιομηχανία – 5G & 6G δίκτυα – IοT – Μπορούν οι Ελληνικές επιχειρήσεις να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Silicon Valley; Επίσης στο πρόγραμμα περιέχονται συζητήσεις που επικεντρώνονται στη σημασία της δημόσιας και ιδιωτικής χρηματοδότησης για έρευνα και καινοτομία, στη γεφύρωση του χάσματος των προηγμένων ψηφιακών δεξιοτήτων μεταξύ της βιομηχανίας και της εκπαίδευσης και στον μετά Covid-19 εργασιακό χώρο.

Επιβεβαιωμένοι έως τώρα ομιλητές συμπεριλαμβάνουν τoν Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Επικεφαλή Γραφείου Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Μιχάλη Δρίτσα και τον κ. Θωμά Σκορδά, Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντής, EE – DG CONNECT.

Στο Φόρουμ θα μιλήσουν επίσης διακεκριμένοι εκπρόσωποι από πολυεθνικές και τεχνολογικούς οργανισμούς όπως o Γεώργιος Κοτρώτσιος – Vice President Strategic Relations CSEM, Victor Acinas – Program Manager APPLIED MATERIALS, Romano Hoofman – Program Director IMEC, Kai Hackbarth – Senior Technology Evangelist IoT and Connected Products BOSCH, Mark Bate Senior Product Sales Manager ANSYS.

Silver Sponsors:
ADVEOS, KENOTOM, THINK SILICON, EFA GROUP

Bronze Sponsors:
UBLOX, GIZELIS ROBOTICS, HELVIA, WINGS

Για να παρακολουθήσετε από κοντά τις συζητήσεις του Φόρουμ, κάνετε την εγγραφή σας ΕΔΩ

Το αναλυτικό πρόγραμμα καθώς και περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο https://forum.hetia.org/

close menu