Πληροφορική

Χρυσά «μετάλλια» για τις λύσεις της ESET για καταναλωτές στα βραβεία κυβερνοασφάλειας του οργανισμού AV-Comparatives

Η ESET διακρίθηκε με χρυσό και χάλκινο βραβείο στην έκθεση «Summary Report 2019» του AV-Comparatives. Ο αναγνωρισμένος, ανεξάρτητος οργανισμός δοκιμών AV Comparatives χρησιμοποιεί μία από τις μεγαλύτερες συλλογές δειγμάτων παγκοσμίως για να δημιουργήσει ένα περιβάλλον που προσομοιάζει στην πραγματικότητα, ώστε να πετύχει εξαιρετική ακρίβεια στις δοκιμές. Στην έκθεση «Summary Report 2019», ο οργανισμός σχολιάζει τις λύσεις antivirus για καταναλωτές που συμμετείχαν στις δοκιμές μέσα στο έτος, αναδεικνύοντας αυτές που απέσπασαν υψηλή βαθμολογία στις διάφορες δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των 12 μηνών.

Η έκθεση εξέτασε καταναλωτικές λύσεις για Windows από 16 διαφορετικούς κατασκευαστές, με εξαιρετικά αποτελέσματα για την ESET, που απέσπασε βραβεία σε τρεις κατηγορίες: «Overall Performance (Low System Impact)», «Enhanced Real-World Test (Advanced Threat Protection)» και «False Positive Test».

«Overall Performance (Low System Impact)»
Η ESET κέρδισε χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Low System Impact», στην οποία αξιολογείται η επίδραση κάθε προϊόντος στην ταχύτητα και την απόδοση του συστήματος. Η ESET σημείωσε σταθερά εξαιρετικές επιδόσεις σε αυτήν την κατηγορία, και η βελτίωσή της την ανέβασε από το ασημί βραβείο που απέσπασε το 2018, στο χρυσό.

«Enhanced Real-World Test (Advanced Threat Protection)»
Η ESET πήρε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Advanced Threat Protection», η οποία αποτελεί μια νέα κατηγορία για τα έτη 2019 και 2020. Σε αυτές τις δοκιμές εξετάζεται η ικανότητα του προγράμματος να προστατεύει από τις προηγμένες στοχευμένες και fileless επιθέσεις. Η ESET ήταν ο ένας από τους δύο μόνο κατασκευαστές που κατάφεραν να μπλοκάρουν και τις 15 στοχευμένες επιθέσεις κατά τη διαδικασία των δοκιμών.

«False Positive Test»
Η ESET κέρδισε χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία «False Positive Test». Όπως αναφέρει η έκθεση, τα ψευδώς θετικά μπορούν να προκαλέσουν το ίδιο πρόβλημα με την πραγματική μόλυνση και η αποφυγή τους είναι ένα κρίσιμο στοιχείο κάθε λύσης antivirus. Ο AV-Comparatives πραγματοποίησε εκτεταμένες δοκιμές για false-positive στο πλαίσιο των δοκιμών «Malware Protection» και «Real-World Protection».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο διευθυντής των εργαστηρίων ανίχνευσης απειλών της ESET, Jiří Kropáč, δήλωσε: «Η αναγνώριση της ESET από τον οργανισμό AV-Comparatives αποδεικνύει την αφοσίωσή μας στους πελάτες μας και την υπόσχεσή μας να παρέχουμε πάντα τις καλύτερες λύσεις IT ασφάλειας. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να διασφαλίζουμε ότι οι χρήστες προστατεύονται με τεχνολογία αιχμής από τις τελευταίες απειλές. Είναι τιμή μας που λαμβάνουμε αυτά τα βραβεία και αναγνωριζόμαστε ως μία σημαντική εταιρεία που βοηθά στη δημιουργία ασφαλέστερης τεχνολογίας για όλους».

Περισσότερες πληροφορίες στην έκθεση Summary Report 2019 του AV-Comparatives.

close menu