Επιχειρήσεις

Υψηλότερα των εκτιμήσεων της διοίκησης τα μεγέθη της Infineon Technologies

Σε αναβάθμιση των οικονομικών στόχων προέβη η διοίκηση της Infineon Technologies καθώς η ζήτηση για ημιαγωγούς συνεχίζει να υπερβαίνει την προσφορά.

Πιο αναλυτικά, η γερμανική εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών ενημέρωσε ότι τα καθαρά κέρδη στο τρίμηνο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, αυξήθηκαν στα 457 εκατ. ευρώ, από τα 256 εκατ. ευρώ πριν από έναν χρόνο. Τα έσοδα στο τρίμηνο αυξήθηκαν στα 3,16 δισ. ευρώ από τα 2,63 δισ. ευρώ.

Συνολικά, η ζήτηση για ημιαγωγούς ξεπερνάει την προσφορά κατά πολύ. Η ηλεκτροκίνηση και η ψηφιοποίηση συνεχίζουν να οδηγούν σε σημαντική ανάπτυξη στις αγορές στις οποίες στοχεύουμε, ανέφερε ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος Reinhard Ploss.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων και τόκων αυξήθηκαν στα 717 εκατ. ευρώ από τα 489 εκατ. ευρώ, με το προσαρμοσμένο περιθώριο των ΕΒΙΤ να σημειώνει άνοδο στο 22,7% από το 18,6%.

Η Infineon ανέμενε έσοδα α΄ τριμήνου περί τα 3 δισ. ευρώ, και προσαρμοσμένο περιθώριο ΕΒΙΤ στο 21% περίπου. Για το β΄ τρίμηνο η εταιρεία αναμένει έσοδα 3,2 δισ. ευρώ και περιθώριο των προσαρμοσμένων ΕΒΙΤ στο 22% περίπου.

Η Infineon αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τη χρήση, και τώρα αναμένει έσοδα 13 δισ. ευρώ συν/πλην 500 εκατ. ευρώ, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για έσοδα 12,7 δισ. ευρώ.

close menu